L´Ajuntament es veu obligat a pagar el crèdit d´Inberga Tur si vol conservatori

El 2003 el consistori va avalar una empresa privada que no ha tornat un crèdit d'1,2 milions

04.11.2015 | 07:39

L'equip de govern de la CUP de Berga es veu obligat a assumir el pagament del crèdit concedit per l'Institut Català de Finances el 2003. El consistori el va avalar a la societat Inberga Tur que no l'ha tornat. Si Berga vol rebre l'autorització formal de la Generalitat per tenir estudis oficials de Conservatori, les classes del qual ja han començat, ha d'assumir el deute. Ara no pot rebre l'autorització ja que no pot acreditar la seva suficiència financera com li exigeix la Generalitat pel llast que suposa aquest crèdit impagat. Així ho ha explicat a Regió7 l'alcaldessa Montse Venturós. Si res no canvia, el consistori comprarà aquest crèdit (n'assumirà la titularitat).Encara no se sap quan el començarà a pagar ni amb quins interessos. Els detalls s'han d'acabar de negociar amb l'executiu català.
Tal com va informar aquest diari aquest juliol, després del canvi de govern a Berga, que va passar de CiU a la CUP, l'Institut Català de Finances (ICF) de la Generalitat va reclamar a l'Ajuntament el pagament de 1.165.000 euros corresponents al crèdit d'1,2 milions d'euros que va concedir l'any 2003 a la societat concessionària de l'hotel Berga Park i la part municipal de Queralt. Aquesta pool empresarial va presentar un concurs de creditors voluntari el 2012. La societat va deixar de pagar el crèdit el juliol del 2011 tot i que ja el 2010 havia deixat d'abonar dues quotes per valor de 24.187 euros que en aquell moment ja va assumir l'Ajuntament.
Després de setmanes de negociacions, l'actual executiu es veu en la disjuntiva d'acceptar allò inevitable: el pagament d'aquest crèdit. L'actual executiu espera poder pagar en 10 anys a partir d'una data per determinar. Hi ha una segona opció i és que el consistori condonés el deute a la Generalitat que actualment li deu 695.00 euros en subvencions. Aquesta és la preferida pel govern de Berga però primer l'hauria d'acceptar la Generalitat.La xifra baixaria fins els 470.000 euros.
Un cop Berga assumeixi el crèdit, la Generalitat emetrà un informe de solvència i el consistori rebrà el certificat de tutela financera del mateix executiu. Així, els estudis de grau professional de música que s'imparteixen des d'aquest setembre a l'Escola Municipal de Música serien oficialment reconeguts com a Conservatori. Aleshores, l'Ajuntament podria rebre les subvencions previstes per cada estudiant d'aquest centre compartit amb la Seu i Puigcerdà tot i que la titularitat és de Berga.

w

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Taller de rastreig a Guardiola de Berguedà
Guies de natura salvatge d´arreu del món comparteixen coneixements a Guardiola

Guies de natura salvatge d´arreu del món comparteixen coneixements a Guardiola

Una trentena de professionals participen a tallers de rastreig d'animals, supervivència o primers...

Berga i Navàs no respondran a la petició d´informació de Madrid per obrir el 12-0

Berga i Navàs no respondran a la petició d´informació de Madrid per obrir el 12-0

L'alcaldessa berguedana anuncia que proposaran al personal treballar el dia de la Constitució

La resposta de Venturós a la subdelegació del Govern: ´A major envestida, major fermesa i determinació!´

La resposta de Venturós a la subdelegació del Govern: ´A major envestida, major fermesa i determinació!´

L'alcaldessa de Berga ha publicat a Twitter la carta que ha rebut en motiu de l'obertura de...

Els Bombers apel·len a la responsabilitat personal per reduir rescats a la muntanya

Els Bombers apel·len a la responsabilitat personal per reduir rescats a la muntanya

Dels 383 rescats realitzats el 2015, 48 van ser de persones que havien anat a buscar bolets

Saldes serà el primer municipi declarat Espai amb un Cel Nocturn de Qualitat

La nitidesa del cel saldenc permet observar perfectament la Via Làctia i altres elements

Enllaços recomanats: Premis cinema