Josep Maria Badia (CiU), que va ser alcalde de Berga del 1999 al 2003, ha admès que el fet que l'Ajuntament de Berga avalés el crèdit d'1,2 milions d'euros que l'Institut Català de Finances (ICF) va donar a la societat Inberga Tur, concessionària de l'edifici central de la caserna i de la part municipal de Queralt, "vist ara va ser un error". Tanmateix matisa que "vist llavors era l'única solució".

En declaracions a Regió7, l'exdirigent berguedà ha dit que l'aposta per avalar Inberga Tur "va ser una decisió difícil" que "es va prendre amb la millor de les intencions, estàvem convençuts que allò funcionaria", ha assegurat Badia. I pensaven que si no reeixia "l'Ajuntament tornaria a recuperar l'edifici". L'exdirigent assegura que "no ho hauríem fet mai si ha-guéssim sospitat que tot plegat se n'aniria a fer punyetes".

El cert és que el projecte no ha anat tal com s'havia concebut inicialment. Com ha informat aquest diari, l'Ajuntament de Berga haurà de pagar l'aval com li exigeix l'ICF d'ençà del canvi de govern aquest juny. Si no ho fa, el Govern català no donarà al consistori el certificat de tutela financera -de solvència econòmica- imprescindible perquè la Generalitat li reconegui el Conservatori de Música dels Pirineus, les classes del qual es van iniciar el setembre.

Preguntat sobre si creu que hauria d'assumir responsabilitats per aquella decisió que es va aprovar al ple del 19 de maig del 2003 ja al final del mandat -com ha demanat l'alcaldessa Montse Venturós (CUP)-, Josep Maria Badia ha manifestat que "primer de tot s'hauria d'informar de com va anar i del perquè es va prendre aquella decisió".