El govern en minoria de 6 regidors de la CUP va aconseguir el suport d'ICV per aprovar la seva proposta de nous tributs per al 2016. És la primera d'ençà que governa. També ho van facilitar les abstencions de CiU, amb 6 regidors, ERC, amb 3, i el PSC, amb 1.

Ja en el darrer exercici, la CUP aleshores a l'oposició, havia aconseguit que s'incrementés el tram municipal de l'Impost de Béns Immobles (IBI) per als edificis urbans de més valor cadastral. Ara, la CUP ho torna a proposar i defensa que és l'única manera d'aplicar el principi de progressivitat -que pagui més qui més té-, és a través d'aquest impost segons el regidor Oriol Camps.

CiU va demanar que "s'eliminin els tipus incrementats" del 10% dels immobles urbans de més valor cadastral. Antoni Biarnés la va titllar de "mesura poc equitativa" i va posar com a exemple d'això que negocis que necessiten molt sòl com un alberg paguen igual que una oficina bancària. "Aquesta gent l'any passat es van trobar amb augments exagerats".

Per la seva banda, els regidors d'ERC van queixar-se que no havien rebut la documentació de la proposta de l'executiu ni de les esmenes de la resta de grups amb prou temps per estudiar-les i de la fórmula de votació. El secretari Antoni Pérez va dir que la informació havia estat a disposició dels grups amb antelació i va avalar el sistema de votació emprat.