Comunicat de l´AMPA sobre l´Institut Serra de Noet

10.11.2015 | 11:44

"Davant les informacions aparegudes sobre el possible canvi d'ubicació de l'Institut Serra de Noet de Berga, i les darreres declaracions de la regidora d´educació de l´Ajuntament, l´Associació de Mares i Pares d´Alumnes d'aquest institut volem manifestar:

1/ La nostra sorpresa pel conjunt de declaracions i informacions emeses aquests dies respecte al possible canvi d´ubicació del SI Serra de Noet, que entenem que genera una confusió innecessària.

2/ El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Berga han emprat un total de 9 anys en trobar la solució definitiva per a la construcció d'un nou edifici per a l'Institut Serra de Noet, previst finalment als terrenys de sota el camp de futbol, al carrer del Pla de l'Alemany. Durant aquests anys ja hi ha hagut dos canvis d´ubicació que han retardat injustificadament el projecte. Hores d'ara, el Govern de la Generalitat ja ha adjudicat (4 de juny de 2015) la redacció del projecte i la posterior direcció d'obra per un total de 287.500 €, projecte que ha d'estar enllestit aquest mes de novembre i que ha de ser lliurat al Departament en els propers dies, si no ho ha estat ja. Aquesta, enteníem que era l´opció del nou equip de govern fins i tot en la darrera reunió mantinguda a finals d´octubre entre els representants de l´AMPA, l´equip directiu del centre i la regidora d´educació.

3/ La utilització d'un edifici existent, com ara l'escola i convent de Sant Francesc, comporta la renúncia al projecte de nou edifici, i significa malbaratar aquests 287.500€ de diner públic de despesa ja adjudicada i nou anys d´esforços. Com a contribuents, lamentaríem que es menyspreés aquesta inversió, ja que serien uns diners dels ciutadans llençats sense cap utilitat.

4/ Sens dubte, el canvi d'ubicació comportaria una nova demora en tot el procés. La utilització d'un edifici existent, del qual en desconeixem les característiques i l'estat, probablement requeriria certes intervencions no avaluades per a habilitar-lo. Dos o tres anys de retard, que com a mínim comportaria el canvi d'ubicació, podrien deixar Berga sense l´Institut que tant necessita hores d'ara.

5/ Tot i que l'edifici proposat de l'escola i convent de Sant Francesc pot reunir alguna de les condicions necessàries per a l'institut, creiem que hi ha algunes carències insuperables, com per exemple espai suficient per a patis exteriors i per a pistes poliesportives, l´existència de barreres arquitectòniques i dificultats d´accés del transport escolar. Aquestes mancances insalvables, conjuntament amb els previsibles retards i riscos que derivarien, haurien de fer descartar aquesta alternativa.

6/ L'Associació de Mares i Pares d´Alumnes de l'Institut Serra de Noet de Berga restem a l'espera de poder mantenir una reunió amb les responsables municipals, per tal de disposar d'informació de primera mà sobre el futur de l´Institut. L´AMPA demanem la construcció del nou edifici sense més retards ni dilacions, i instem a l'Ajuntament de Berga a executar amb la màxima rapidesa les obres d'urbanització. La inversió de diner públic necessària per aquest equipament és una millora per a la ciutat, per a la comarca i pel sistema educatiu públic d´aquest país.

7/ Volem trobar en l'Equip de Govern de l'Ajuntament de Berga un aliat per tal que la ciutat pugui disposar del desitjat edifici de l´institut i no pas més entrebancs als ja esdevinguts fins al moment."

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

El Museu Asland inaugura l´exposició de l´empresa centenaria dedicada a la fabricació del ciment

El Museu Asland inaugura l´exposició de l´empresa centenaria dedicada a la fabricació del ciment

La mostra recull la trajectòria de Lafarge Cementos, que té els seus orígens al Clot del Moro des...

Berga obre les portes al festival de cinema social Fixa´t

Berga obre les portes al festival de cinema social Fixa´t

Les projeccions començaran el proper dia 3 de novembre i s'allargaran fins l'1 de desembre

Un regidor díscol d´ERC fa trontollar el govern de Vilada

Un regidor díscol d´ERC fa trontollar el govern de Vilada

Vicenç Massana trenca amb el PSC i s'alinea amb l'oposició, tot i que no deixa el seu grup ni l'acta

«He deixat de fer coses per tenir la botiga, però és gratificant»

«He deixat de fer coses per tenir la botiga, però és gratificant»

Neus Rius regenta el negoci familiar del sector de la moda Els Plens, que enguany rep el...

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

«Des de petit he tingut clar que volia ser noi», diu el jove, que explica el procés de...

Enllaços recomanats: Premis cinema