Canviar la ubicació de la secció d'institut (SI) del Serra de Noet podria comportar la pèrdua dels 5,5 milions d'euros que costaria la construcció d'aquest immoble que paga el departament d'Ensenyament. També suposaria perdre els 300.000 euros que val la redacció del projecte que actualment s'està duent a terme.

Així ho defensa el grup municipal d'ERC de Berga, que s'oposa frontalment a la possibilitat que es canviï allò previst: la construcció d'un edifici nou a la zona de sota del camp de futbol per encabir la SI per traslladar el centre a l'antiga escola de Sant Francesc. Tal com va avançar Regió7 dissabte passat, el govern de la CUP està estudiant la viabilitat d'ubicar aquest centre a l'escola de Sant Francesc per bé que aquesta opció de moment no s'ha concretat i el procés per construir un nou immoble tira endavant com era previst.

Ahir, els regidors republicans Ermínia Altarriba i Jordi Pujals van oferir una roda de premsa en què van exposar els arguments pels quals es posicionen en contra d'aquesta possibilitat. En primer lloc, exposen que, a hores d'ara, quan el Govern català redacta el projecte i ja està triada la ubicació per erigir el nou centre, no és el moment de proposar canvis d'emplaçament.