Fonts del departament d'Enseyament han explicat a Regió7 que ara no es pot canviar l'emplaçament del segon institut de Berga perquè ja n'estan fent el projecte. "No hi cap motiu per aturar" el procés que ja està en marxa per la construcció de l'edifici que ha d'acollir la secció d'institut (SI) Serra de Noet que des del 2006 ocupa unes instal·lacions en barracons que a priori havien de ser provisionals.

El govern de la CUP estudia la viabilitat que aquest centre es pogués ubicar a l'antiga escola de Sant Francesc. Fonts del departament d'Ensenyament han admès que si bé és cert que representants de l'executiu berguedà "ens han parlat d'una opció alternativa no han fet cap proposta en ferm". Les fonts esmentades han indicat que el procés de construcció del nou edifici va seguint el guió previst. El Govern té un solar cedit pel consistori ubicat sota el camp municipal de futbol per erigir-hi el nou immoble. Aquest espai s'ha d'urbanitzar i el pressupost d'enguany del consistori s'hi va incloure una partida de 120.000 euros per fer-ho.

El 23 d'abril d'enguany, la Generalitat va adjudicar la redacció del projecte executiu del nou centre per un import de 347.000 euros segons han explicat les mateixes fonts. A hores d'ara el procés de redacció "ja s'està acabant". Un cop s'hagi enllestit aquesta fase, es procedirà a obrir on concurs públic per tal de fer la licitació del projecte i, posteriorment, l'adjudicació. Tot plegat ha de culminar amb l'inici dels treballs de construcció d'un immoble que d'acollir la SI Serra de Noet i també l'escola Oficial d'Idiomes (EOI) i l'Escola d'Adults, dos serveis que es troben a l'institut Guillem de Berguedà.