El Centre d'Estudis Josep Ester Borràs ha presentat una instància a l'Ajuntament de Berga sol·licitant el canvi de nom d'alguns carrers del municipi. Més concretament, l'entitat demana que es retirin alguns noms de sants, militars i capellans dels carrers de la ciutat i siguin substituïts per d'altres alternatius que proposen.

Una de les peticions que fan és que es dediqui un carrer a Josep Maria Isanta, del qual precisament aquests dies l'entitat berguedana presenta un llibre titulat 'Isanta, 10 anys després'. També demanen retre homenatge a un llistat de militants obrers, veins de la ciutat, del passat segle i finalment un tercer bloc de noms antics, anteriors als 1870 i que molts encara es fan servir popularment.

Consulta la instància i el llistat complet de noms proposats fent clic aquí.

La instància és el primer pas del que apunta serà una campanya reivindicativa similar a la que l'entitat ja l'havia dut a terme els anys 2005, 2006 i 2007, amb sol·licituds formals i accions reivindicatives. Entre aquestes s'hi compten, per exemple, el canvi de noms de carrers de setembre de 2006 en relació també a l'Ordenança de Civisme i altres accions similars posteriors el 2007 o el 2010. Us informarem dels propers passos de la campanya.