El local social de Santa Maria de Merlès ha acollit aquesta tarda de divendres, l'acte de constitució del Consell d'Alcaldes de la comarca. L'acte ha estat presidit per Mercè Conesa, la presidenta de la Diputació de Barcelona juntament amb David Font president del Consell Comarcal del Berguedà i Josep Costa, batlle de Santa Maria de Merlès. A la sessió hi han participat 29 dels 31 alcaldes dels municipis berguedans.

En la seva presa de posessió com a president del Consell Comarcal del Berguedà David Font, es va comprometre aquest juliol a crear un consell d'alcaldes perquè tots els muncipis de la comarca tinguin un fòrum on exposar les seves inquietuts i propostes.

El consell neix amb la voluntat de reunir-se trimestralment i la primera trobada s'ha fet a Sant Maria Merlès en un gest d'agraïment al municipi per la seva voluntat de pertànyer al Berguedà manifestada en el refrèndum del 26 de juliol d'enguany. El batlle Jospe Costa ha expressat la seva satisfacció per poder acollir la trobada i reforçar els vincles hist`roics amb la comarca.

Entre els temes sobre la taula d'aquesta primera reunió hi ha qüestions com el model de gestió de residus de la comarca, propostes de finançament de les beques menjador amb càrrec als fons de cohesió de la Diputació de Barcelona, entre d'altres. També una moció per la millora del finançament dels consell comarcals.