«Quan ens llevem cada matí no sabem de quins temes parlaran els mitjans i quina serà l’actualitat del dia, per això, és molt important parlar de l’evolució que ha tingut el món de la comunicació al llarg dels anys i quin paper hi juga el periodisme dins de la societat». El director de Ràdio Puig-reig, Josep Genescà, defensa així la importància de les jornades de comunicació Fòrum 10 de Puig-reig, un certamen que enguany arriba al 25è aniversari amb figures referents del panorama comunicatiu a Catalunya.

Aquesta edició especial del Fòrum 10 tindrà la presència de Mònica Terribas i Vicenç Villatoro com a protagonistes destacats, i la programació es complementarà amb la participació de Gonçal Mazcuñán i Salvador Alsius en tres sessions que tindran lloc durant el mes de novembre a la sala Dr. Llaveries de Puig-reig.

La periodista i directora d’El Matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, obrirà les jornades aquest cap de setmana (dissabte, 14 de novembre a les 8 del vespre) amb l’objectiu d’explicar com es prioritza l’actualitat del dia a dia. El divendres 20 de novembre el periodista i escriptor Vicenç Villatoro, amb una llarga trajectòria al sector de la comunicació, parlarà sobre l’aposta pel català en els mitjans de comunicació.

La darrera sessió, el 27 de novembre, estarà protagonitzada per Gonçal Mazcuñán, fundador i exdirector de Regió7 i president de la demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, i per Salvador Alsius, periodista i vicepresident del Consell Audiovisual de Catalunya. Ells, juntament amb Josep Genescà, seran els encarregats d’analitzar com han canviat els mitjans de comunicació al llarg dels anys paral·lelament a l’evolució de la societat. «Aquí és on també podrem destacar el paper que hi ha tingut el Fòrum 10», diu Genescà, el seu impulsor, «ja que durant tots aquests anys hem parlat de temes que han estat cabdals al sector com per exemple la digitalització dels mitjans, la formació dels periodistes a la universitat, o la introducció de noves maneres de comunicar».

Genescà assegura que «la constància i l’alt nivell a què s’ha arribat» han estat el secret per poder portar any rere any a personalitats del panorama de la comunicació a Puig-reig. «Cada any costa, però sempre ens n’acabem sortint», assegura. Es mostra amb «ganes i força» per continuar però té clar que «tot plegat no hauria arribat als 25 anys si no fos pel suport de les institucions locals i autonòmiques, els mitjans de comunicació i el públic que omple la sala en cada sessió de les jornades».