La Vicepresidenta Tercera del Congrés dels Diputats, Dolors Montserrat, ha manifestat després de la reunió amb representants del Clúster de productes de muntanya del Berguedà que "lamento que el govern de la Generalitat no hagués engegat cap campanya de recolzament a favor de la industria càrnia catalana, destacant la qualitat de la carn i els embotits a Catalunya, després de l´informe de la OMS".

En aquest sentit Dolors Montserrat que ha dit que "precisament ens trobem en una comarca on el sector de la industria agroalimentària i sobretot de la carn i els embotits tenen un paper fonamental en la economia de la comarca". Per dolors Montserrat "el govern de la Generalitat estava massa ocupat discutint envers ruptures i posteriorment envers la cadira de Mas en lloc d´estar al costat de les empreses catalanes. Aquest és el problema, el govern de la Generalitat no es preocupa pels problemes reals dels catalans".

Per Dolors Montserrat "la Generalitat utilitza diners de tots els catalans per fer campanya en temes identitàris i partidistes i no actua quan ha de defensar a les empreses catalanes". En aquest sentit acusat el govern de la Generalitat de ser passiu.