L´Ajuntament de Berga i el Grup de Defensa de la Natura han apostat per aglutinar esforços i vetllar d´aquesta manera per una major difusió i conscienciació de la necessitat d´una mobilitat sostenible.

Així, amb aquesta finalitat Berga podrà gaudir el diumenge 22 de novembre i el divendres 27 de diferents activitats emmarcades dins aquesta Setmana de la Mobilitat Sostenible. Diumenge a la Plaça Viladomat i a partir de les 11 del matí es farà un taller de reparació de bicicletes i seguidament, a les 12 del migdia, una pedalada popular. A la 1 del migdia hi haurà un petit refrigeri i es farà un sorteig d´obsequis per als i les participants.

També des del Grup de Defensa de la Natura i amb la col€laboració ciutadana que hi vulgui participar, s´elaborarà un document per fer arribar a l'Ajuntament de Berga amb l´objectiu que es posi fil a l'agulla en diferents àmbits relacionats amb la mobilitat sostenible al municipi. Ho explica la presidenta del Grup de Defensa de la Natura, Sònia Llamas: "Juntament amb les activitats que durem a terme, des del Grup també hem elaborat les bases d´un document que obrirem a la ciutadania amb la voluntat de poder recollir aportacions per a una millora en la mobilitat a la ciutat. La idea d´aquest document és poder-lo fer arribar posteriorment a l´Ajuntament per tal que es valori què és viable i què no; som conscients de la situació actual però considerem que hi ha una sèrie d´actuacions de les quals creiem que una ciutat com Berga no es pot permetre no disposar", opina.

El divendres 27 com a crida a la contribució de la mobilitat sostenible el bus urbà serà gratuït tot el dia. Axí ho detalla el regidor de Governació, Francesc Ribera: "Una mica la idea és que tots i totes plegades prenguem consciència de les absurditats del dia a dia, en què en una ciutat com Berga no cal anar en cotxe a tot arreu", diu.

Les activitats emmarcades dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible, adaptada a unes dates diferents per criteris organitzatius, finalitzarà el mateix dia 27 a 2/4 de 7 del vespre a les instal€lacions del Món Homeocèutic on es durà a terme una xerrada sobre la mobilitat sostenible i la salut i en finalitzar es podrà gaudir d´un berenar saludable.