Una mostra repassa a Berga els balls de moros i cristians

La mostra es podrà veure al pavelló de Suècia fins el 20 de desembre

20.11.2015 | 16:50
Un moment de la celebració de la Patum.

Aquest divendres dia 20, a 2/4 de 7 del vespre, el vestíbul del Pavelló de Suècia acollirà la inauguració de l'exposició 'Ballar el Moro, Danses festives de Moros i Cristians a la Mediterrània Occidental', el primer dels actes programats per celebrar els deu anys de la declaració de La Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

'Ballar el Moro' és una activitat festiva ancestral que encara perdura avui en dia en la cultura de moltes poblacions -més de 1.200 arreu del món- especialment les de parla catalana de la Mediterrània occidental. L'exposició recupera la memòria d'aquesta tradició i l'analitza a través de diversos documents i fotografies entre les quals s'hi barregen elements polítics, religiosos, ètnics, socials i culturals.

L'exposició compta amb els textos i els resultats de les investigacions de Raül Sanchis Francès i a la coordinació entre el Museu Etnològic de Barcelona i l'Associació Cultural Joan Amades. De la producció se n'ha fet càrrec l'Ajuntament de Barcelona i ha rebut el suport del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, la Diputació de Tarragona i les Cases de la Festa de Barcelona.

Després de passar per Tarragona, Lleida i el Tradicionàrius de Barcelona entre altres, l'exposició arriba a Berga, on romandrà oberta en horari d'arxiu fins el dia 20 de desembre.

El programa d'actes del 10è aniversari de la declaració de La Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO es pot consultar a la web de l'Ajuntament de Berga i del Patronat Municipal de La Patum.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema