L'Ajuntament de Puig-reig està duent a terme unes obres d'urgència per reparar una part de la coberta de la Torre Nova de Cal Pons -un dels conjunts monumentals més destacats de les colònies del Lobregat- per evitar que les filtracions d'humitat malmetin més la planta superior, així com també les pintures murals que s'hi conserven.

En declaracions a Regió7 l'alcalde Josep Maria Altarriba ha explicat que a la teulada "hi havien crescut fins i tot arbustos". El progressiu deteriorament de la coberta a causa de les filtracions d'aigua ha estat la raó que ha impulsat el govern d'ERC a fer aquesta actuació de forma extraordinària atenent la petició dels tècnics. "Ens hem vist vist obligats a actuar, les arrels ja s'havien ficat a dins", ha comentat el batlle. Amb aquestes obres "hem volgut evitar que hi entri més aigua i que es faci malbé, evitar que la pluja i les humitats continuessin degradant la coberta i l'interior d'aquest edifici". A més, la seva estructura de fusta està afectada pels tèrmits, motiu pel qual s'ha procedit a substituir totes les bigues.

La substitució s'ha fet primer traient les teules a mà, de manera que es puguin reaprofitar. Posteriorment, s'ha retirat l'estructura de fusta amb una grua torre i es durà a un abocador autoritzat. I després s'han col·locat les jàsseres i les bigues de fusta noves amb una protecció pels tèrmits. A més també s'ha fet un aïllament tèrmic.