El fred i el futbol no van interferir en l'acte de presentació del llibre Isanta, deu anys després que va tenir lloc ahir al vespre al Pavelló de Suècia de Berga. Un centenar de persones van assistir a l'esdeveniment, que va servir per recordar el berguedà Josep Maria Isanta assassinat la Patum del 2005.

Després de deu anys, el Centre d'Estudis Josep Ester i Borràs, conjuntament amb altres amics i familiars d'Isanta, ha decidit treure a la llum un llibre que recull imatges, textos que es van publicar fa deu anys, i d'altres que s'han escrit recentment. Així ho explicaven ahir Ramon Massana i Gerard Vilardaga, dues de les persones que s'han posat al davant perquè aquesta publicació s'hagi fet realitat. "Són textos de familiars del Pep, d'amics i de persones que van viure de prop aquells tràgics fets", relatava Massana, "però també és un llibre crític i per a la reflexió de com van actuar els Mossos d'Esquadra i la premsa".

Ahir, però, a banda de la presentació del llibre -que s'ha elaborat durant el darrer any- va ser una nova oportunitat per recordar Josep Maria Isanta a través de la música i la poesia. Els seus amics Manolito, Marcel Tuyet i Marc Travé van homenatjar el berguedà assassinat amb algunes peces musicals, mentre que Gerard Vilardaga i Toni Gol acompanyat a la guitarra d'Abel Alvira van recitar poemes "que sabem que haurien agradat al Pep", van afirmar.