El pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler, serà l'encarregat d'obrir el cicle de xerrades a l'entorn de Queralt dins dels actes del centenari de la coronació de la Mare de Déu de Queralt, que se celebrarà l'any vinent. Les ponències, sota el títol Corona de xerrades, s'iniciaran el proper divendres 4 de desembre i finalitzaran el 8 d'abril.

La proposta ha estat impulsada per la comissió organitzadora de Queralt2016 i s'ha gestionat des de la Parròquia de Berga. Així ho ha explicat el rector de Berga, Mn. Marc Majà, que ha volgut matisar que les xerrades van més enllà de la temàtica religiosa. La primera de les conferències serà el proper divendres 4 de desembre, a càrrec de l'abat de Montserrat Josep Maria Soler. La segona, el 22 de gener, anirà a càrrec de Francesc Torralba, doctor en filosofia i teologia. Les xerrades continuaran el 4 de març amb la presència de M. Claustre Solé, doctora en sagrada escriptura de la Companyia de Maria. El cicle el clourà el meteoròleg de TV3 i llicentiat en física Tomàs Molina el 8 d'abril.

Roger Cortina, membre de la comissió Queralt2016, ha volgut recalcar que totes les conferències seran el mateix dia de la setmana i a la mateixa hora i al mateix lloc «perquè tothom pugui recordar-ho més fàcilment». Així, les xerrades tindran lloc els divendres a 2/4 de 9 del vespre al Pavelló de Suècia. Els organitzadors conviden a participar-hi per descobrir noves maneres de veure Queralt.