L'ànima de la mostra, el berguedà Òscar Garcia, de la Cia de Jocs l'Anònima, espera que la mostra atregui més de 2.000 persones i ompli el passeig de la Indústria, el Vall, igual que l'any passat. Berga tornarà a gaudir el 6 de desembre de la Fira del Joc i de Nadal, una proposta iniciada en el mandat passat amb CiU a la qual l'actual govern de la CUP mantindrà perquè la considera una bona iniciativa i "no tindria sentit no donar-li continuïtat", va afirmar el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, en la presentació de l'esdeveniment que es va fer, ahir, a l'Espai del Circ, a l'edifici de l'hospital Vell.

La mostra camina cap a la seva consolidació i espera reeditar la bona acollida que ha tingut en les edicions anteriors en què el Vall s'ha omplert amb la fal·lera pels jocs de taula i d'altres. La fira mantindrà el seu format de tres espais al passeig de la Indústria (el Vall) a l'aire lliure però aixoplugada en veles. Òscar Garcia va explicar que hi haurà la vela dels jocs, un espai de 80 metres quadrats en la qual els nens i nenes i els adults podran dedicar-se a jugar; una altra vela al Vall aplegarà les botigues i empreses especialitzades en jocs, que en vendran, i 21 veles petites per acollir la Fira de Nadal.

Per a Garcia, la d'enguany "és una edició de manteniment" ja que la fira, a banda de la seva estructura, "manté la mateixa filosofia: que la gent vingui, passi el dia jugant, es diverteixi i sigui feliç". La mostra ofereix la possibilitat de jugar a partir dels 4 anys perquè hi haurà jocs de taula i d'altres per a totes les edats. Garcia va dir que "ens agradaria que la fira fos un reclam tant per a la gent de la comarca com de fora". Hi haurà 26 monitors, que dinamitzaran aquests espais, orientaran i atendran dubtes i consultes.

Una de les novetats d'aquest any és l'exposició Jocs dels Amics juganers del CAE Manresa. Es tracta d'una exposició que permet al públic jugar, i a través del joc descobrir trets de la seva personalitat i psicologia. El dibuix del cartell de la fira és obra de la nena Laura Camps, de 9 anys, de l'escola Vedruna de Berga.