Berga ha tancat aquest cap de setmana els actes emmarcats dins el Dia Internacional per a l´eliminació de Violència envers les Dones. Tal i com ja estava previst, diumenge al matí es va fer una caminada popular que va comptar amb la col€laboració de Mountain Runners i una actuació de Hip Hop a mans de l´Alter Sport que, sota el lema ´Camina cap a la igualtat´, va aplegar desenes de persones que van voler-se sumar en aquesta denúncia davant la violència envers les dones.

A la tarda, l´Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà van lliurar al Pavelló de Suècia els premis als guanyadors i guanyadores dels treballs presentats al V Concurs ´Nosaltres també diem no a la violència´, un acte que va aplegar més de 200 persones i durant el qual es van projectar els vídeos més ben valorats. Així mateix, els guanyadors i guanyadores van recollir els seus premis, repartits per la regidora d´Atenció a les Persones de l´Ajuntament de Berga, Anna Alsina i el Conseller comarcal d´Atenció a les Persones, Josep Lara. Els premiats van rebre en aquest reconeixement vals de compra per als diferents comerços de la comarca, gentilesa de les UBIC´s de Bagà, Berga, Gironella i Puig- Reig.

L´acte també va comptar amb un toc d´humor a càrrec de la pallassa TrAfAlgAr, que va convidar a riure mantenint en tot moment el tema central de l´acte, la violència envers les dones.

Els treballs guanyadors d´aquesta cinquena edició es poden visualitzar més avall i responen en cada categoria als lemes, centres i premiats següents:

Primers premis:

´Colors d´Igualtat´, de l´Institut Guillem de Berguedà format pels alumnes i les alumnes: Clàudia Arisó Camprubí, Dubraska Pereira Bandres, Quirze Puig Farràs, Núria Solà Cols i Judit.

´Canviem-ho´, de l´Institut Pere Fontdevila de Gironella i format pels alumnes i les alumnes: Pol Jódar Caellas, Elena Raya Crespi, Judit Solé Piquereas, Gerard Cabana Batllaura, Alba Alonso Simón i Júlia Malé Pujols

Segons premis:

´Passem a l´acció´, de l´Institut Guillem de Bergudà, format pels alumnes i les alumnes: Pau Casals Soto, Glòria Coma Manrique, Laura Garcia Carreras, Jana Gil Giménez, Àngela Hernandez Carrere i Oriol Ribera Carbó.

´Violència de gènere´, de l´Institut de Puig-reig, amb el treball format pels alumnes i les alumnes Eloi Giménez, Clàudia Lladó, Júlia Medina, Lara Otero, Josep Panedés i Jordi Puig.

Tercers premis:

´Atura-ho´, de l´Institut Pere Fontdevila de Gironella, dels alumnes i les alumnes: Sara Alarcón Ballonga, Eloi Carmona Saborido, Laia Bonache Caparrós, Alejandro Medina Cobos i Tània Sotomayor Agustina.

´Sigues forta´, de l´Institut de Puigreig dels alumnes i les alumnes Maria Sitjes Carrió, Sandra Endrino Grifell, Jara Argemí Rebullida, Joan Boixader Garriga i Marcel Picó Babià.

L´acte d´aquesta cinquena edició ´Nosaltres també diem no a la violència´ va finalitzzar amb una actuació musical a càrrec del Combo infantil de l´Escola Municipal de Música de Berga.