'Esport Blanc Escolar' dobla el nombre de centres participants del Berguedà i el Solsonès

Un total de 88 alumnes de les dues comarques participaran al programa, que és de caire obligatori i gratuït

02.12.2015 | 13:59

Els 25 alumnes de 3er i 4rt de primària de la ZER Alt Berguedà i la ZER Solsonès s'incorporen al programa 'Esport Blanc Escolar', impulsat per la Generalitat. La iniciativa dobla el nombre de centres participants a la Catalunya Central i passa de dos a quatre escoles. L'objectiu del programa és acostar la pràctica dels esports d'hivern a la població infantil del Pirineu. "Aquests infants no poden donar l'esquena als esports que es practiquen al seu territori, ja que en el futur els pot ser una sortida professional", ha apuntat el president de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, Òscar Cruz. El programa es durà a terme per segon any consecutiu al Pirineu amb més escoles i el doble de participants.
Un total de 88 alumnes de quatre centres escolars del Berguedà i el Solsonès –l'escola Galceran de Pinós (38), la ZER Alt Berguedà (9), l'escola Vall de Lord (25), i la ZER el Solsonès (16)- participaran en la segona edició consecutiva del programa 'Esport Blanc Escolar', que impulsa la Generalitat de manera gratuïta i obligatòria per a l'alumnat.

En aquesta edició, s'hi afegeixen les dues zones educatives rurals, però el Govern preveu que "progressivament" vagin entrant al programa a tots els centres d'ensenyament de les comarques de muntanya amb un horitzó del curs 2018-19 perquè tot l'alumnat de 3r i 4t de primària tingui la possibilitat de participar-hi.

El programa 'Esport Blanc Escolar' té l'objectiu impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil, fent una atenció especial a les comarques pirinenques. L'altra finalitat és educar mitjançant l'esport a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les muntanyes amb la complicitat del professorat dels centres d´ensenyament i dels tècnics d'esport.

La durada del curs és de 8 sessions durant el segon trimestre (3 d'esquí nòrdic, 3 d'esquí alpí i 2 de surf de neu). El programa s'imparteix en horari lectiu als alumnes que cursen 3r i 4t de primària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema