Amb l'objectiu de potenciar les possibilitats de negoci i augmentar la xarxa de contacte i obrir noves vies de cooperació entre els restaurants i empreses que formen part de la Xarxa de Productes de la Terra, impulsada per la Diputació de Barcelona, es va celebrar la tercera jornada de networking.

La jornada, que s'ha celebrat a la Fundació Alícia, estava dedicada a un col·lectiu de gran interès per la Xarxa: els restaurants, que cada cop més aposta pel producte local i de qualitat com un fet distintiu de les seves cartes. Pels restaurants, la relació de confiança amb el productor és clau. Per aquest motiu, cal remarcar la importància de fer contactes tant per les empreses de la Xarxa com pels restaurants per tal d'aprofitar i fer extensiu el potencial que ens brinda la Xarxa de Productes de la Terra.

A la jornada, hi eren presents una quarantena de restaurants que aposten pel producte local, de proximitat, de qualitat i molts d'ells ecològic, com per exemple el restaurant Niu Nou, Ca l'Amagat o el Recó de l'Avi. També, varen assistir-hi una quarantena de productors que ofereixen productes singulars de la Xarxa, com poden ser els pollastres ecològics d'Ecoavícola, els productes de Bolets de Montbolet, el Xai, els cereals i les farines ecològiques de Cal Pauet o els iogurt de Delícies del Berguedà, entre molts d'altres.

En aquest sentit, l'Agència de Desenvolupament del Berguedà aposta pel sector agroalimentari local i de qualitat, perquè el considerem un sector amb potencial de creació d'empreses, generació d'ocupació i desenvolupament rural. A més a més, cal tenir en compte l'oportunitat que representa la moda de la cuina catalana i els productes locals.

La Xarxa Productes de la terra és una agrupació voluntària d'ens locals d'àmbit comarcal, impulsada i coordinada per la Diputació de Barcelona, amb la finalitat d'enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat de la terra i el mar de les comarques barcelonines. Actualment, està formada per 12 membres: els consells comarcals de l'Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Maresme, Osona i Vallès Oriental, les agències de desenvolupament econòmic del Berguedà i el Garraf, els consorcis per a la promoció dels municipis del Moianès i el Lluçanès, i el Consorci de Turisme del Vallès Occidental. En el cas del Berguedà, hi participen 12 productors locals.