Barcelona va encendre aquest dijous al vespre les llums del seu arbre de Nadal del Portal de l'Àngel i ho va fer amb el cor Giovinetto amenitzant l'acte cantant nadales. L'avet, de 20 metres d'alçada, està guarnit per més de 1.000 estrelles i detalls creats per Swarovski.

La companyia de joies suïssa ha volgut aquest any 2015 replicar a Barcelona el gran arbre de Nadal que des de fa anys instal·la a Nova York coronat per una enorme estrella de diamants i l'encesa del qual serveix per donar el tret de sortida a les festes.

A la capital catalana, la cerimònia d'inauguració va tenir una padrina d'excepció, Chabeli Iglesias. Fa anys que la filla de Julio Iglesias i Isabel Preysler no visitava l'estat i la seva confirmació ha desencadenat un gran interès mediàtic.

La nota musical va anar a càrrec de Giovinetto, finalistes d'Oh Happy Day, el programa musical de més èxit de la televisió catalana. La coral va interpretar a capella nadales en anglès, català i castellà, davant centenars d'espectadors que omplien el Portal de l'Àngel.

A més, l'encesa de l'arbre de Nadal va marcar l'inici de la Barcelona Shopping Night, una iniciativa en què van participar amb activitats i descomptes els comerços de Passeig de Gràcia i carrers veïns.

L'arbre de Swarovski il·luminarà Nadal de Barcelona fins al 6 de gener.