El principal grup de l'oposició a Berga, CiU, "deixarà fer" la CUP perquè pugui tirar endavant la seva proposta de pressupostos. Probablement, els convergents s'abstindran en la votació del primer pressupost de la formació independentista. Els números del 2016 possiblement es debatran en un ple la setmana que ve, tot i que s'ha de concretar la data.

En declaracions a Regió7, Antoni Biarnés, cap de files del grup de CiU, ha deixat clar que "ho hem posat molt fàcil, no posarem pals a les rodes, la tendència és de deixar fer a la CUP el pressupost que vulguin fer". Biarnés ha dit que, malgrat que la CUP governa amb minoria amb 6 dels 17 regidors del consistori, creuen que han de poder confegir els seus propis números, ja que, "quan sigui l'hora de passar comptes, aquest aspecte serà rellevant" a l'hora de veure si l'han complert o no.

Els representants dels diferents grups s'aplegaran, avui, en la reunió de la comissió informativa de comptes. És previst que a la trobada s'acabin de tancar serrells sobres les propostes dels grups, les que accepta el govern i les que no. Tal com ja va informar aquest diari, el govern de la CUP va fer arribar la seva proposta inicial a tots els grups per trobar el consens que li permeti aprovar el pressupost. En el decurs de les darreres setmanes membres de l'executiu i dels grups de l'oposició s'han reunit per fer aportacions i canvis al document inicial.

Per exemple, Antoni Biarnés ha explicat que CiU ha fet una trentena de propostes "de millores modestes", de les quals la CUP "n'ha acceptat una dotzena". La més important, explica Biarnés, és dotar el pressupost amb 90.000 euros per posar bancs i marquesines a les parades del bus urbà. Pel que fa a la proposta de pressupost de la CUP, Biarnés l'ha titllat de "continuista", bo i admetre que els números són els que són i no hi marge. Tanmateix creu que la proposta de la CUP "és poc ambiciosa" ja que "no va més enllà del dia a dia". Amb tot, els convergents probablement s'abstindran per facilitar l'aprovació del pressupost. "Estem entre l'abstenció i el sí, tot i que això últim és poc probable" perquè, de les propostes fetes per CiU, el govern de la CUP n'ha acceptat una mínima part, ha dit Biarnés. De moment, enguany CiU no farà cap proposta alterantiva a la de la CUP. Antoni Biarnés ha dit que "no crec que hi hagi cap problema" perquè l'executiu pugui tirar endavant el pressupost.