Tractaments Ecològics, l'empresa concessionària del servei de neteja dels edificis municipals de Berga, ha comunicat a les 15 treballadores que té contractades per oferir aquest servei que es podrien quedar sense feina el 31 de desembre d'enguany. La concessió s'esgota d'aquí a tres setmanes i el govern berguedà encara no ha decidit si convocarà un nou concurs o bé si opta per assumir directament la prestació d'aquest servei.

Així ho han explicat a aquest diari fonts de les treballadores. I han afegit que han decidit mobilitzar-se, divendres, en contra de la possible pèrdua de la feina. A més no descarten fer vaga per reclamar que se'ls mantinguin els llocs de treball.

El regidor Oriol Camps ha dit que el govern encara no ha pres una decisió sobre si convocaran de nou un concurs per la prestació del servei o bé l'assumiran directament. "S'està fent un informe jurídic de molt gruix" en base del qual decidiran. "No es tracta d'una opció política, es farà el que digui la llei". Amb tot, Camps ha admès que el servei de neteja d'edificis municipals podria ser un dels serveis que el govern remunicipalitzi, però ha volgut deixar molt clar que "de moment no hi cap certesa" que això sigui així. El regidor ha comentat que és possible que hagin de prorrogar l'actual concessió fins que no hagin pogut prendre una decisió d'acord amb els informes jurídics que han d'avalar la viabilitat a tots nivells de remunicipalitzar el servei o bé de tornar-lo a posar a concurs i mantenir-lo externalitzat.

Pel que fa al servei de neteja viària, del qual també té una concessió Tractaments Ecològics fins al 31 de desembre d'enguany, Oriol Camps ha dit que en aquest cas es convocarà un nou concurs, les bases del qual ja s'estan redactant. Ha dit que és possible que calgui prorrogar l'actual concessió "el mínim imprescindible" per redactar les bases i convocar el nou concurs.