A causa de notícies confoses i inexactes per part de diversos mitjans de comunicació, des de l´Associació d´Hostaleria i Turisme volem manifestar que:

A demanda de diversos associats nostres, vam preguntar verbalment al regidor de Governació (de l´anterior equip de govern) de l´Ajuntament de

Berga, sobre l´activitat d´hostaleria de "El Konvent" de Cal Rosal.

Davant d´una resposta poc clara i gens transparent, vam presentar el més de març del present, una instància a l´Ajuntament de Berga, on manifestàvem que hi havia una competència deslleial cap al nostre sector per part d´aquest establiment, tot detallant-ne els motius. Creiem sincerament que qualsevol altre en la mateixa situació actuaria de la mateixa manera. Ara per ara, l´Ajuntament de Berga no ha respost a la instància, tot i que és responsabilitat seva.

La nostra posició és, com no pot ser d´altra manera, que tothom ha de dur a terme la seva activitat professional amb les mateixes exigències legals, i contribuir al bé comú, tributant via impostos, per a construir una societat equilibrada i moderna. Si no, entraríem en l´arbitrarietat, que és una manera poc democràtica de gestionar una societat actual, i més pròpia del caciquisme d´altres èpoques.

Des de l´Associació d´Hostaleria i Turisme „que, com no pot ser d´altra manera, està a favor de la cultura, que no es monopoli de ningú„ doncs,

hem presentat aquesta instància a l´Ajuntament de Berga, atès que és deure nostre com a representants dels interessos dels nostres socis.

És per això, que lamentem el tracte exabrupte i indocumentat de "cavernícoles" i coses semblants que hem rebut per part d´alguna persona

que defensa, des de la pretesa modernitat, una picaresca més pròpia d´una època passada que del segle XXI, perquè avui, és de suposar que la llei és igual per a tothom, del contrari, estaríem parlant de privilegis.