Faltaven aproximadament cinc minuts per a les quatre de la tarda quan, de cop i volta, l'estructura de l'escala interior que donava accés als pisos de l'edifici ubicat al númer0 4 del carrer de Buxadé de Berga es va esfondrar. Just en el moment de l'accident, dues persones baixaven per l'escala entre el segon i el tercer pis. A pesar de l'ensurt, tots dos van poder ser evacuats sans i estalvis pels Bombers, que van desplaçar tres dotacions al lloc dels fets, com agents dels Mossos d'Esquadra.

Quan hi va haver l'esfondrament, també hi havia tres persones més dins d'un dels pisos de l'edifici, que, a causa de l'accident, no podien baixar al carrer. Els Bombers els van rescatar il·lesos per un dels balcons de l'immoble, juntament amb tres animals de companyia -un gos i dos ocells-, que també van quedar atrapats dins de l'edifici. A causa de l'esfondrament, els Bombers van desallotjar preventivament els veïns de les cases properes i van precintar l'immoble afectat.

Segons la regidora de Serveis a les Persones de l'Ajuntament de Berga, Anna Alsina, l'edifici on va tenir lloc l'accident "no tenia cap tipus de problema estructural". Alsina, que va mantenir una conversa ahir a la tarda amb l'arquitecte municipal després de visitar l'immoble, va apuntar a Regió7 que l'única part malmesa de l'edifici eren les escales interiors. "L'Ajuntament no havia rebut cap avís que indiqués que l'edifici o una de les seves parts pogués estar en mal estat", va assegurar.

Alsina va afegir que, just després de conèixer l'abast de l'accident, el consistori berguedà va posar a disposició dels veïns afectats per l'esfondrament un pis d'emergència i urgències socials de propietat pública per passar la nit. "Al llarg d'aquesta setmana, i un cop haguem valorat amb exactitud l'estat de l'edifici, buscarem una solució a mitjà termini per a les persones desallotjades", va afirmar.

El barri antic de Berga és una zona de la ciutat on hi ha molts edificis desocupats i que s'han deteriorat amb el pas del temps.