Els grups de CiU i ERC, a l'oposició a Berga, coincideixen a reclamar al govern de la CUP que destini recursos propis per tal d'urbanitzar els terrenys cedits pel consistori en el seu dia per a la construcció de l'edifici que ha d'acollir la secció d'institut (SI) del Serra de Noet.

Segons CiU i ERC, en la primera proposta de pressupost de l'executiu no es preveia cap partida per fer aquesta obra, una actuació llargament reivindicada per la comunitat educativa del Serra de Noet, que ocupa unes cargoleres des del 2006. En les posteriors versions de pressupostos que ha presentat la CUP a convergents i republicans, expliquen que s'hi han inclòs partides, tot i que ho condicionen a l'obtenció de subvencions. CiU ha dit que rebutja aquesta proposta de la CUP i reclama que s'hi destinin recursos propis. El mateix que defensen els republicans, que reclamen exactament el mateix argumentant que "per a nosaltres la construcció del nou institut (on s'ha d'ubicar també, l'escola d'adults i la d'idiomes) és prioritat màxima".

Aquesta és una de la vintena d'esmenes que han presentat CiU i ERC al pressupost de la CUP. Tal com ja va informar aquest diari, l'esmena de més import econòmic que han transaccionat CiU amb la CUP és la de crear marquesines i la instal·lació de bancs a les parades del bus urbà, per un import de 90.000 euros.

CiU ha reiterat la seva voluntat de deixar fer a la CUP els seus pressupostos (vegeu Regió7 de l'11 de desembre). D'aquí que les aportacions "del grup de Convergència volen ser de millora de la proposta de pressupostos que el govern municipal de la CUP ens va fer arribar, sense plantejar temes que per a nosaltres són importants però que haurien fet impossible l'acord -com ara determinats projectes motors de ciutat, o les prioritats a l'hora de reforçar la plantilla municipal".