L'abstenció dels sis regidors del grup municipal de CiU ha permès al govern de la CUP de Berga aprovar el seu primer pressupost de l'actual mandat. Els independentistes governen en minoria, amb 6 regidors dels 17 que hi ha al consistori. En el ple extraordinari convocat dimecres per aprovar el pressupost del proper exercici, CiU es va abstenir i això va permetre al govern donar llum verd al pressupost, que també va rebre el suport del regidor d'ICV. El PSC també es va abstenir, mentre que ERC hi va votar en contra.

Dels últims tres exercicis a Berga, enguany ha estat la vegada que el pressupost municipal s'ha aprovat més aviat, ja que el del 2015 es va aprovar aquest febrer i el del 2014, el gener d'aquell any.

Tal com havia anunciat, el grup de CiU va materialitzar la seva voluntat de "deixar fer" perquè la CUP pogués "aprovar els pressupostos que ha volgut fer" sense condicionaments perquè a posteriori "en puguem fer un judici", perquè els resultats seran fruit d'una acció de govern sense limitacions per part de l'oposició. El cap de files del grup de CiU, Antoni Biarnés, va dir que enguany renuncien a plantejar projectes motors de ciutat i fer propostes per a les quals no haurien arribat a entesa amb la CUP. Tot i així els convergents van denunciar que consideren la proposta del govern "poc ambiciosa" i que hi troben a faltar que s'hagin fixat "un horitzó de mandat" concretat en un Pla d'Acció Municipal. Així mateix van refermar al govern que per a ells és prioritari que el consistori destini fons propis a urbanitzar el sòl on s'ha de fer l'edifici de la secció d'institut del Serra de Noet. Aquesta és una de les 20 propostes dels convergents a la previsió de la CUP, de la qual el govern els n'ha acceptat la meitat.