L´Agència de Desenvolupament del Berguedà posarà en marxa un total d´11 accions formatives adequades a les oportunitats del mercat de treball, que els permetrà incrementar les competències necessàries per reiniciar una carrera professional de futur o retornar a la formació reglada. En aquesta proposta formativa, l´Agència de Desenvolupament del Berguedà formarà un total de 176 persones en situació d´atur i 36 persones treballadores, per lluitar contra l´atur i afavorir la creació de llocs de treball a través de la formació.

Per una banda, es realitzaran dues accions formatives amb certificat de professionalitat dirigides a persones en situació d´atur en les especialitats d´Atenció sociosanitària per persones dependents en institucions socials (2 grups) i Operacions auxiliars de serveis administratius i generals. Per altra banda, es realitzaran set accions formatives dirigides a joves en situació d´atur i inscrits al programa de Garantia Juvenil, amb els objectius d´afavorir la seva inserció laboral; reforçar l´ocupabilitat i les competències professionals; incrementar l´emprenedoria o retornar al sistema educatiu. Les accions formatives per al col·lectiu de persones joves són: operacions auxiliars d´elaboració a la indústria agroalimentària, operacions bàsiques de cuina, serveis de restaurant cafeteria i bar, monitor de lleure infantil i juvenil, multimèdia i comunicació, aprofitaments i treballs forestals de muntanya i Fem Ocupació per Joves de contractació juvenil. La informació es pot trobar al web www.adbergueda.cat.

També, s´oferirà dos cursos de formació continua a persones treballadores en actiu que permeti als treballadors adquirir competències en la resolució de conflictes i en primers auxilis.

Fonts de l'Agència asseguren que una de les prioritats d'aquest organisme és lluitar contra l´atur i l´atur juvenil, una batalla que s´està guanyant, diuen, poc a poc, però requereix un gran esforç de col·laboració i de recursos entre les entitats, el teixit empresarial i l´administració pública.