"Anava en direcció a Manresa i jo circulava a 120 quilòmetres per hora perquè avançava un cotxe en el tram recte de la C-16 que hi ha a prop de Cal Rosal. Davant meu un altre vehicle havia fet la mateixa maniobra que jo, tot avançant el mateix cotxe. De sobte, vaig veure com feia una maniobra molt estranya i es traslladava de cop al carril de la dreta. Sense tenir temps a pensar per què havia fet aquell moviment estrany i sobtat, vaig veure just davant un cotxe que venia contra mi". Ho explica Roger Canal, veí de Cal Rosal de 29 anys. Va ser un dels moments perillosos que va provocar el vehicle conduït per un home de 86 anys, i veí d'Olvan, que divendres al vespre circulava en direcció contrària, i que, finalment, va col·lidir frontalment contra una furgoneta.

"Em vaig quedar pàl·lid perquè de poc xoco contra el cotxe que venia de cara. Em va anar de molt poc i els nostres retrovisors gairebé es van tocar. Vaig tenir sort que en aquell moment em van funcionar a la perfecció els reflexos, però per a mi va ser com tornar a néixer", recorda. "Durant uns quants quilòmeres, i juntament amb el cotxe que tenia al davant, no ens atrevíem a anar a més de 100 per hora". No va tenir tanta sort el conductor de la furgoneta que va acabar col·lidint amb ell. Com a conseqüència del xoc, l'infractor va resultar ferit greu i l'home que anava a la furgoneta -que es va cremar totalment- va resultar ferit de caràcter lleu.

Canal explica que el cotxe que circulava en sentit contrari "no devia anar a més de 80 quilòmetres per hora, però va crear un moment de màxim perill a la carretera".

El testimoni d'aquest veí de Cal Rosal reforça la hipòtesi que l'home de 86 anys va entrar a l'autovia C-16 per la rotonda d'accés nord de Gironella. De fet no és la primera vegada que passa un cas similar. Fa quatre mesos que hi va haver un altre xoc a pocs quilòmetres de l'accident que va tenir lloc divendres a la tarda. Llavors el cotxe, conduït per una dona de 83 anys, va entrar a l'autovia en sentit contrari per l'accés centre de Gironella i va provocar la mort d'una veïna del nucli de 81 anys. L'alcalde del municipi, David Font, assegura que des del primer accident s'han actuat a les rotondes d'accés al nucli per evitar que altres conductors entressin a l'autovia en sentit contrari. "Arran del primer accident, vam enviar una carta al director general de Carreteres, Xavier Flores. Quan la va rebre, em va trucar per dir-me que instal·larien a les rotondes uns cons de plàstic verds fixos al terra per evitar un altre accident així".

Carreteres va instal·lar-los a mitjan setembre i ara realment s'ha de fer un gir molt pronunciat amb el vehicle per accedir a la C-16 en el sentit contrari, sempre que el cotxe faci la volta a la rotonda correctament. A part, a les vies d'accés a la rotonda hi ha dues senyalitzacions que en prohibeix el pas que es veuen pefectament. Els Mossos d'Esquadra encara investigaven ahir com el veí d'Olvan va entrar en el sentit contrari a la C-16.

L'accident va tenir lloc divendres a 1/4 de 7 de la tarda a l'altura del punt quilomètric 95 de la C-16, en sentit Manresa, entre Berga i Gironella. El vehicle que circulava en sentit contrari va xocar contra la furgoneta poc abans d'arribar a Berga. El conductor de la furgoneta, de 31 anys, va tenir temps de sortir del vehicle abans que s'incendiés i el SEM el va traslladar al centre hospitalari de Berga. A l'home de 86 anys, el van portar a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.