Ja fa algunes Patums que el gegant vell té tres mans. Bé, en té dues, certament, però quan una surt malmesa de les passades a causa de les rascades que pateix se li pot canviar la lesionada per la que té de recanvi. Ara, el patronat de la festa berguedana es planteja si cal replicar altres elements de la comparseria, els que pateixen més a les passades: els dos caps de les guites -la gran i la xica-, les maces, i els caps i mans de la parella de gegants vells, segons ha explicat a Regió7 Albert Rumbo, gerent del patronat.

"En un futur no gaire llunyà s'haurà de prendre una decisió sobre el que s'ha de fer", ha explicat Rumbo, per bé que ha matisat que no serà una tasca immediata ja que des d'ara i fins almenys el 2017 es prioritza completar el procés de digitalització de la comparseria. Justament aquestes feines han permès escanejar els caps dels gegants vells, l'àliga i els caps de les dues guites, i es va iniciar per poder replicar les figures si mai es considera necessari. Ara falta digitalitzar els caps i les mans dels gegants nous (una operació que es farà el gener) i posteriorment encara restaran els caps dels nans, els turcs i cavallets i possiblement alguna carota de ple.

Mentre es va digitalitzant la comparseria, un procés que es va fent a mesura que hi ha diners, el patronat s'ha plantejat el debat sobre la necessitat de replicar figures, i quines si es decideix que sí.