L'Ajuntament de Berga haurà de pagar durant deu anys el crèdit que el ple del 19 de maig del 2003 va aprovar avalar a la societat Inberga Tur. La concessionària de l'edifici central de la caserna i les instal·lacions municipals de Queralt va deixar de pagar-lo el juliol del 2011 en presentar un concurs de creditors. També s'ha oposat judicialment a l'extinció i liquidació de la concessió impulsada pel consistori amb qui està litigant. Ahir, el ple municipal, reunit amb caràcter extraordinari i d'urgència, va aprovar per unanimitat comprar aquest préstec. Això a la pràctica vol dir que l'haurà de pagar a l'Institut Català de Finances (ICF), que és qui el va concedir el 2003 i qui ara li reclama.

L'Ajuntament de Berga s'ha vist obligat a pagar aquest crèdit perquè si no la Generalitat no li donava un certificat de tutela financera que acrediti la seva solvència per posar en marxa nous serveis. Sense aquest certificat, no pot engegar oficialment el Conservatori de Música dels Pirineus, tot i que de facto els estudis ja van començar aquest setembre.

El consistori haurà de pagar 1.117.858 euros, que suposa un estalvi de 72.000 euros respecte del que li havia reclamat inicialment l'ICF, segons va explicar l'alcaldessa, Montse Venturós. El govern de la CUP ha negociat amb el banc de la Generalitat per no haver de pagar interessos de demora i amortitzar només capital pendent. Finalment, en pagarà, tot i que menys del que li reclamaven. El crèdit concedit per l'ICF a Inberga Tur va ser d'1,2 milions d'euros dels quals la societat concessionària n'ha pagat 140.00 euros. Així, el comptador del que quedava per pagar va quedar en 1.060.000 euros, als quals l'ICF ha anat afegit interessos de demora. La factura final després de les negociacions entre l'equip de govenr i el banc públic serà d'1.117.858 euros. El consistori haurà de pagar aquest crèdit durant 10 anys. Ho farà trimestralment i amb un interès de l'1,20%.