La CUP denuncia a Berga el tancament de línies de P3

La formació també alerta que el Govern du a terme la privatització del servei de menjador dels centres escolars

23.12.2015 | 18:06
L´acte de denúncia de la CUP d´aquest dimecres a Berga.
L´acte de denúncia de la CUP d´aquest dimecres a Berga.

L'endemà de tancar una proposta d'acord amb Junts pel Sí, la Candidatura d'Unitat Popular ha denunciat "la privatització encoberta" que està duent a terme l'actual govern en funcions amb el tancament de línies de P3 i la privatització dels serveis de menjador. La formació lamenta que l'actual Govern no aprofiti el descens de la natalitat per baixar la ràtio i millorar la qualitat de l'ensenyament.

Pel diputat de la CUP, Joan Manel Busqueta, el Govern ha anat "laminant" l'educació pública malgrat que els seus programes diguin el contrari. La roda de premsa s'ha fet a Berga, una ciutat on es veu perillar una línia de P3, però la formació assegura que aquesta situació també afecta altres ciutats com Esparreguera o Molins de Rei.

La Candidatura d'Unitat Popular ha denunciat públicament el que consideren "una privatització encoberta" de l'ensenyament públic. La formació critica que l'actual Govern en funcions està prenent decisions que afavoreixen l'ensenyament privat. En aquest sentit, expliquen que s'ha dut a terme una rebaixa del 16% del pressupost de l'ensenyament públic mentre que el de l'escola concertada "gairebé no s'ha reduït res".

Per a la CUP, la privatització de l'ensenyament públic es fa principalment per dues vies: d'una banda, mitjançant el tancament de línies de P3 i, de l'altra, amb la privatització del servei de menjador mitjançant una prova pilot que es posa en marxa a Mataró, però que es vol estendre arreu de Catalunya.

Segons la CUP, aquest acord "defineix que qui decideix les empreses que duran a terme els serveis de menjador seran els directors dels serveis territorials emparat per una comissió d'experts formada pels seus amics". La formació denuncia que aquest acord s'ha fet "amb una visió mercantil i de negoci en detriment del servei i de la qualitat alimentaria".

La CUP també critica que aquest acord marc sortís a la llum durant el mes de juliol, quan la majoria d'escoles i d'ampes ni tan sols es van assabentar. A més, assegura que és molt complicat presentar-se al concurs "per la paperassa administrativa que desborda les petites empreses i cooperatives".

El tancament de línies de P3

D'altra banda, la CUP lamenta que el Govern en funcions opti per tancar línies de P3 de les escoles públiques enlloc d'aprofitar el descens de la natalitat com una oportunitat per reduir la ràtio i millorar la qualitat de l'ensenyament.

Una de les ciutats afectades per aquesta mesura és Berga, on es tem que l'any vinent es perdi una de les quatre línies de P3 que hi ha a l'escola pública. La CUP, que es qui governa la ciutat, no entén que la supressió s'hagi de fer a l'escola pública i no a la concertada. La mateixa situació es repeteix en altres ciutats del país com Esparreguera, Molins de Rei o Mataró.

De fet, la CUP denuncia que en els propers anys s'hauran eliminat prop de 50 aules de P3 al Baix Llobregat.

L'educació, fonamental per a l'acord

El diputat Joan Manel Busqueta ha assegurat que un compromís sòlid per defensar l'educació pública de Catalunya és un dels elements clau en la negociació que ha tingut la CUP amb Junts pel Sí per a la investidura d'Artur Mas.

En aquest sentit, ha explicat que durant les darreres setmanes s'han negociat una sèrie d'acords, alguns dels quals s'han pogut consensuar, mentre que molts altres no.Tal com ha recordat, els militants de la CUP decidiran, aquest dissabte a Girona, si tots aquests acords són "prou" per avalar la investidura de Mas.

La roda de premsa d'aquest dimecres ha comptat amb la presencia d'una vintena de persones de la comunitat educativa de Berga. El grup ha començat a recollir signatures perquè no es tanqui una de les línies de P3 a l'escola pública de la ciutat. En aquest grup hi ha pares, mares, professors i representants sindicals que intentaran actuar com a grup de pressió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Neus Rius a la botiga
«He deixat de fer coses per tenir la botiga, però és gratificant»

«He deixat de fer coses per tenir la botiga, però és gratificant»

Neus Rius regenta el negoci familiar del sector de la moda Els Plens, que enguany rep el...

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

«Des de petit he tingut clar que volia ser noi», diu el jove, que explica el procés de...

El Tren del Ciment ja supera ara el nombre usuaris que va tenir durant tot el 2015

El Tren del Ciment ja supera ara el nombre usuaris que va tenir durant tot el 2015

El ferrocarril del Llobregat ha estat utilitzat per 20.688 persones i no tanca fins al novembre...

Vint-i-vuit establiments participen al programa de punts d´informació turística del Berguedà

Vint-i-vuit establiments participen al programa de punts d´informació turística del Berguedà

L'objetciu és crear una xarxa de prescriptors de recursos i activitats de la comarca

La transsexualitat arriba als instituts del Berguedà a través d´una experiència real

La transsexualitat arriba als instituts del Berguedà a través d´una experiència real

Teo Valls explica el seu procés de transformació de dona a home a 330 alumnes de tercer d´ESO dins...

Enllaços recomanats: Premis cinema