Avui fa quatre anys que la vella central tèrmica de Cercs, estrenada el 12 d'agost del 1971, va aturar la seva activitat. A hores d'ara, el seu futur continua sent tan incert com aleshores perquè l'empresa propietària -actualment Viesgo- no ha aclarit què pensa fer-hi i assegura que encara no ha pres cap decisió.

Tot i que el 21 d'octubre del 2011 l'aleshores director de negocis liberalitzats d'E.ON a Espanya, Javier Anzola, i l'alcalde de Cercs, Ferran Civil, van signar a la sala de plens del consistori de Cercs un acord per tal de trobar activitats alternatives a la central i es donaven quatre anys per aconseguir-ho, això encara no s'ha assolit. La central segueix tancada sense un futur definit a l'horitzó.

Avui, la realitat és que l'empresa no ha pres cap decisió. Fonts de Viesgo han informat a Regió7 que "seguim analitzant totes les opcions, un procés que comporta temps atès les seves singularitats". Les mateixes fonts ha indicat que la propietat busca "maximitzar el seu valor [de la central] tant per Viesgo com per la comarca, però encara no hi ha cap decisió en ferm". I quan n'hagin pres una la donaran a conèixer. Aquestes explicacions són les mateixes que han anat donant en els darrers quatre anys.