El local de la planta baixa de l'antiga casa de cal Tomàs Xato, situada aproximadament a la meitat del carrer Major de Berga, acull enguany per primera vegada la tradicional exposició nadalenca de pessebres dels Amics del Pessebre de Berga.

Asseguts entre representacions diverses de l'escena del naixement del nen Jesús, els membres fundadors de l'associació Maria Mendieta i Joan Moré expliquen que, des que l'entitat va organitzar la primera mostra de pessebres fa 10 anys fins l'any passat, sempre havia rebut el suport de l'Ajuntament de Berga, tant econòmic com logístic i organitzatiu. "Abans, el govern municipal ens ajudava amb una petita aportació de diners i cedint-nos els espais i el material que necessitàvem. Aquest any, en canvi, hem trobat a faltar un cop de mà de l'Ajuntament", lamenta Mendieta.

Com que l'associació no cobra cap mena de quota als seus deu socis, la retallada de l'ajuda municipal s'ha fet notar encara més en els comptes de l'entitat. "Aquest any hem pogut tirar endavant gràcies a la col·laboració desinteressada de moltes persones, entre les quals cal destacar la família Roca-Pajerols, que ens ha ajudat a fer possible el taller de construcció de pessebres, i la família Alzina-Pujol, que ens ha cedit el local de Cal Tomàs Xato", assegura Mendieta, que també agraeix la vinculació de les escoles de Berga i el Taller Coloma amb l'entitat, entre altres institucions de la comarca.