El Consell Comarcal del Berguedà ha escollit un nou emplaçament per instal·lar-hi l'Oficina Jove d'àmbit comarcal. Aquest servei, que ha de de donar assessorament als joves, s'ubicarà en un local situat a la planta baixa del carrer de Pere III que fa cantonada amb el carrer de Barcelona, a les antigues oficines de Caixa Girona. Així ho ha explicat el president del Consell Comarcal, David Font, que ha detallat que aquest nou espai "s'adapta més a les necessitats" que el que s'havia estudiat fins al moment.

Una de les darreres ubicacions que s'havien escollit per instal·lar-hi l'Oficina Jove del Berguedà era un local del Consell Comarcal situat al passeig de la Pau, que fins fa dos cursos l'ocupava l'escola d'adults, traslladada a l'IES Guillem de Berguedà. Segons Font, però, per posar al dia aquest espai calia fer una inversió de prop de 100.000 euros "i, a més, és situat en un primer pis, un fet que no acabava de convèncer-nos per instal·lar-hi una oficina per a joves". El nou emplaçament "està pràcticament a punt per entrar-hi a treballar després de fer-hi algunes reparacions i alguna capa de pintura", ha afegit. Unes actuacions que costaran al voltant de 4.000 euros i que permetran que el servei pugui entrar en funcionament en breu. La previsió, ha dit Font, és que el trasllat es pugui fer durant la segona quinzena de febrer.

La posada en marxa d'aquest servei de manera independent -actualment es troba a la seu del Consell Comarcal- posarà fi a una mancança que s'arrossega des de fa temps. Inicialment s'havia d'instal·lar al carrer de Mossèn Espelt, on hi ha d'anar el local de joves de Berga. Segons Font, "el Berguedà és de les poques comarques que no disposa d'una oficina que ofereixi un servei transversal dirigit als joves des de temes de beques, ocupació, sexualitat, drogues, habitatge...". Properament se signarà el conveni entre el Consell Comarcal, l'Ajuntament de Berga i la direcció general de Joventut.