Creu Roja Joventut del Berguedà ha tancat amb èxit una nova edició de la campanya de Reis. Enguany, com ja fa dues edicions, l'entitat social ha apostat per tornar a organitzar activitats amb l'objectiu de recaptar diners per destinar-los a la compra de joguines i material nou per repartir-los entre els infants i complementar així el que es rep de la campanya de recollida de joguines.

Aquest Nadal, 105 nens i nenes del Berguedà, que han estat designats pels serveis socials dels ajuntaments implicats, han rebut joguines noves i material escolar. La xifra és inferior a la de l'any passat, concretament 28 infants menys. Segons fonts de l'entitat, les causes del descens són diverses: la situació d'algunes famílies ha millorat, d'altres s'han traslladat a viure a fora de la comarca i perquè els serveis socials han fet diagnòstics que han cregut convenients. De totes maneres asseguren que "al contrari del que podrien fer pensar les dades, es detecta, en general una cronificació de la situació de precarietat que viuen algunes famílies de la comarca, que no s'ha resolt ni de tros en els últims mesos."

Els beneficiaris han estat nens dels municipis de Cercs, Vilada, Borredà, Bagà, Casserres i Olvan. A Berga la campanya de Reis va a càrrec de Càritas Parroquial.

Bona resposta dels tallers

La campanya ha estat possible gràcies al suport de les persones que han participat a les activitats solidàries. Creu Roja valora positivament la resposta. Enguany, els tallers que s'han organitzat durant el mes de desembre han tingut una participació de 270 persones i s'han recaptat un total de 1.225 euros de les inscripcions que van pagar tots els usuaris. A més, l'escola FEDAC de Gironella hi va aportar 101,70 euros, recollits de diverses activitats solidaris organitzades pels alumnes de 3 i 4t de primària. Per tant, la recaptació final ha estat de 1.326, 70 euros que s'han destinat íntegrament al finançament dels regals.

Creu Roja vol agrair a tothom qui hi ha participat i especialment a tots els monitors dels tallers que han col·laborat de manera desinteressada amb aquesta campanya solidària.