Els Pastorets d'en Belluguet i en Bieló, més coneguts com els Pastorets del Patronat, han tornat a posar punt final a les activitats nadalenques a la ciutat de Berga. Aquest cap de setmana han tingut lloc les dues funcions, que han estat protagonitzades per una seixantena d'infants d'entre 3 i 14 anys.

La platea del Teatre Patronat va rebre familiars, amics i berguedans per presenciar aquest espectacle nadalenc, que conviu a Berga amb les funcions dels Pastorets de La Farsa -que ahir també van acabar temporada- i Uns Pastorets Infantils de Colònies a Borredà, formant part indestriable de l'agenda tradicional de la ciutat. Queralt Escobet, una de les seves responsables juntament amb Pep Moneo, es mostrava satisfeta de poder donar continuïtat a l'activitat, "aquest any potser amb una mica menys de nens participants".

Aquests Pastorets tenen l'origen a mitjan segle XX, iniciats per mossèn Armengou perquè els nens de l'escolania participessin en activitats. I és que una de les particularitats d'aquest espectacle és que, a banda del text, els infants interpreten diverses cançons acompanyats per músics en directe.