L´Ajuntament de Berga canalitzarà les aigües residuals que van a parar a la part sud de la Rasa dels Molins enguany. El ple del consistori berguedà ha acordat aquest vespre per unanimitat, fer l´aprovació inicial del projecte executiu per dur a terme aquesta obra. «La nostra voluntat és fer-ho enguany i executar-ho en la seva totalitat» ha dit l´alcaldessa Montse Venturós.

Completar el sanejament de la Rasa dels Molins en la seva part central i sud és una vella assignatura pendent. En el passat mandat, s´havia anunciat que es faria tot i que no es va arribar a materialitzar malgrat que fins i tot s'havia inclòs al pressupost.

L´alcaldessa Montse Venturós ha informat en una roda de premsa abans del ple que «és obligatori tenir canalitzada la xarxa de clavegueram» des de finals de la dècada dels 70. I que des d´aleshores el consistori tenia l´obligació d´haver-ho resolt per tal de complir amb la llei. «Aquesta situació és absolutament insuportable» ha dit, atesos els problemes de salubritat i imatge que suposa que les aigües residuals no estiguin canalitzades oimés en una zona d´espais habitats.

Per la dirigent berguedana resoldre-ho ha estat «una qüestió de voluntat política» destacant «la gran feina» dels professionals dels serveis tècnics i jurídics del consistori que ho han fet possible.

L´actuació de millora té un cost de 143.051, 39 euros que el consistori intentarà cobrir amb subvencions a través de programes de la Diputació.