El Servei Ocupa't, format per l'Ajuntament de Berga, Càritas Berga i Creu Roja Berguedà, ha estrenat l'Espai Feina, un servei adreçat a les persones que es troben tant en situació d'atur com en actiu i que volen trobar feina o millorar la seva situació laboral.

Des d'aquest espai, centralitzat a la seu de Creu Roja del Berguedà de la plaça d'Europa de Berga, es posen a disposició dels usuaris recursos i eines necessàries per a l'accés al món laboral. Un servei que ja s'oferia fins ara però que s'amplia amb més recursos. Per una banda, els usuaris disposaran d'assessorament i acompanyament durant els matins de dimecres i dijous d'11 a 1. Un servei més accessible i pel que no es necessitarà cita prèvia on els interessats podran consultar la cartellera amb totes les ofertes de feina del territori, models de currículums i cartes de presentació, recull de premsa escrita amb ofertes de treball, webs per buscar feina; i fer ús d'ordinadors amb connexió a Internet, de telèfon gratuït per a gestions de recerca de feina, de servei d'impressora així com accedir a la informació de tots els cursos de formació de la zona.

Un dels objectius, tal i com han explicat les tècniques Anna Casajuana i Monica Puigpiquè és el de fer més autònoms els usuaris i «d'empoderar-los perquè siguin ells els protagonistes del procés de buscar feina». Això sí, «amb totes les eines de les que disposem i amb un acompanyament».

L'alcaldessa de Berga ha recordat que «la situació d'atur al Berguedà és crítica i és important donar «eines i assessorament a les persones que no tenen feina o que volen millorar la seva». Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, ha agraït el treball fet en els darrers anys a través del servei Ocupa't i n'ha destacat, sobretot, «la qualitat humana de les persones que en formen part i que demostren pura passió per la feina». No obstant, ha recordat que «no es disposa de les eines per crear llocs de treball« i que «el nou servei ha de ser un espai per gestionar dels que disposem».

El servei en xifres

Durant el 2015 99 persones han trobat feina a través del servei Ocupa't. En el darrer any, s'han fet 205 entrevistes inicials i s'ha fet el seguiment de 320 persones. Per altra banda, s'han realitzat un total de 691 assistències de persones que han passat per l'espai a consultar ofertes. L'Ocupa't disposa actualment d'una borsa de treball de 337 empreses de les quals 122 han demanat algun tipus d'acció durant el darrer any. A més, el 2015 se n'han sumat 54 de noves gràcies al Programa Incorpora de l'Obra Social La Caixa, del qual en forma part Càritas Parroquial de Berga.