L'autoanomenat Grup de Persones en Defensa de l'Escola Pública de Berga ha recollit 2.000 signatures dels que s'oposen a la supressio d'una línia pública de P3. Representants d'aquest grup tenen previst registrar els fulls amb les signatures a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament de Berga. A més, aquest col·lectiu ha presentat al consistori una moció en contra de la pèrdua d'aquesta línia que es llegirà en el ple municipal d'avui.

Fonts d'aquest col·lectiu han explicat que l'objectiu és que els grups l'aprovin. I que, posteriorment, es pugui enviar la moció juntament amb les signatures al departament d'Ensenyament de la Generalitat per "fer pressió i evitar que tanquin aquesta oferta". La retallada que proposa el Govern suposaria passar de les 7 línies actuals (4 de l'escola pública i 3 de la concertada) a 6.

Fonts d'aquest col·lectiu han indicat que "som pares, mares, gent de la comunitat educativa i que tenim el suport de sindicats i algunes entitats de la ciutat de Berga. No estem vinculats a cap partit polític, ni a cap AMPA. Som persones que formem part del grup a títol personal".