A causa de la demanda creixent d´usuaris i amb la voluntat de donar un major servei a les persones amb dependència a la pròpia llar, s´ha ampliat el Servei d´Atenció a Domicili (SAD) que s´ofereix a Gironella des de l´any 1990.

D´aquesta manera, tal i com informa Mònica Flores, regidora d´Atenció a les Persones, el servei augmentarà en horaris i alhora incorporarà una nova professional per atendre els domicilis en horari de tarda.

Flores explica que així s´ofereix un franja horària més àmplia per poder-nos adaptar millor a les necessitats i demandes de les famílies. Un compromís de l´equip de govern amb la ciutadania que s´ha fet realitat en pocs mesos.

La regidora d´Atenció a les persones diu que fins ara, el SAD s´oferia de dilluns a divendres en horari de matí. Un servei que ja compta amb unes 100 persones usuàries que, segons les enquestes efectuades als usuaris, el valoren com un servei d´altíssima qualitat.

Aquesta iniciativa té un cost màxim anual previst de 14.000 euros i beneficiarà de manera indirecta a una trentena de famílies que conviuen amb persones en situació de dependència o amb certes limitacions per les activitats diàries.

El SAD està orientat a donar suport a les persones grans o persones més joves amb autonomia limitada o en una situació de vulnerabilitat i que necessiten suport en el seu domicili per a garantir una bona qualitat de vida.

Aquest servei és de copagament des de l´any 2013, és a dir, que el beneficiari assumeix una part del cost del servei segons els seus ingressos per tal de contribuir i garantir el finançament d´aquest servei municipal.

La valoració de la situació de les persones que sol·liciten el servei d´ajuda domiciliària és realitzada pels professionals de l´Equip Bàsic d´Atenció Social (EBAS) de l´Ajuntament i són qui determinen, si és el cas, quin tipus de servei es pot prestar i posteriorment en realitzen el seguiment.

Amb les poques setmanes de la seva posada en funcionament, el 80% de les hores disponibles ja estan ocupades per usuaris que reben el servei. Per aquest motiu, l´Ajuntament no en descarta futures noves ampliacions.