Els municipis berguedans de Gironella i Puig-reig han entrat a formar part de la xarxa de localitats on es projecten els films del cicle El Documental del Mes. En total, es passaran un total de 10 documentals, alternativament, un mes a cada població excepte els mesos de juliol i agost.

Les projeccions seran la primera col·laboració entre les biblioteques d'aquests pobles veïns després que fa gairebé un any Gironella va inaugurar el nou equipament integrat a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona.

El Documental del Mes és la branca de distribució del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona. Va néixer el 2005 amb l'objectiu d'apropar els documentals als espectadors més enllà de les ocasions puntuals que ens brinden els festivals i fora de les grans capitals. La filosofia és la de crear un hàbit de consum documental i de promoure la descentralització audiovisual. La manera: estrenar cada mes un llarg documental seleccionat i/o premiat als principals festivals de cinema que d'una altra manera no arribaria a les nostres sales.

La primera sessió

La primera sessió del cicle en aquestes localitats es farà el dia 22 de gener, a les 8 del vespre, a la sala d'actes de la biblioteca Guillem de Berguedà de Puig-reig. Allà s'hi podrà veure el documental 'Grècia: reinventar-se per sobreviure', que narra el testimoni de diverses persones que han vist com el seu estil de vida canviava radicalment com a conseqüencia de la crisi econòmica que ha sacsejat el país.

La pel·lícula es projectarà en la seva versió original en grec i subtitulada al català.