Mesos clau per al futur de la colla dels castellers de Berga. L'entitat es troba en un moment d'espera en què es pot estabilitzar com a colla de set o rellançar-se amb noves figures, més pisos i un nou local per als assajos. La nova etapa coin-cideix amb l'estrena en els càrrecs directius i tècnics de Núria Rigola, que n'és la presidenta, i Joan Farguell, el nou cap de colla.

Els castellers van celebrar aquest dissabte al vespre, al Pavelló de Suècia, l'assemblea general amb un centenar de membres i la direcció dels nous càrrecs per debatre la situació. Rigola, que ha substituït el president fundacional, Xavier Torrabadella, va explicar que un dels reptes que es van plantejar els socis és, precisament, créixer amb més membres per tal de poder aspirar a noves construccions.

La colla la formen ara dos-centes castellers, i sumar-ne "com més millor i de tota la comarca", permetria els blaus aspirar a castells de vuit, segons va remarcar Rigola. En aquest sentit, una bona base social és clau per a la supervivència i èxit d'una colla castellera.