Les biblioteques de Puig-reig i Gironella es converteixen en una sala de cinema. Si més no, des d'aquesta setmana i fins al desembre, un divendres al mes els equipaments culturals projectaran un documental «de qualitat», en versió original i de manera gratuïta. A proposta dels responsables de biblioteques de la Diputació de Barcelona, els centres culturals de Gironella i Puig-reig, relativament nous, s´han acollit a la iniciativa El documental del Mes, una extensió del festival internacional de documentals DocsBarcelona, que una vegada al mes projecta les millors obres d´aquest gènere a 56 sales d´arreu.

Els directors de les biblioteques de Puig-reig i Gironella, Queralt Ambròs i Francesc Puig es mostren satisfets de la posada en marxa d´aquesta iniciativa, que es tracta del primer projecte conjunt entre els dos equipaments. I és que els documentals es projectaran de manera alternada als dos espais, un mes a cada població.

El regidor de Cultura de Puig-reig, Jesús Subirats i el seu homòleg de Gironella, Lluís Vall, valoren positivament la iniciativa i asseguren que cal unir esforços per tirar endavant propostes com aquesta.

La primera sessió serà aquest divendres 22 de gener, a la biblioteca de Puig-reig a partir de les 8 del vespre amb la projecció de Gràcia: reinventar-se per sobreviure d'Elena Zervopoulou. La segona cita, serà el 19 de febrer amb el passi del documental Com canviar el món, en aquest cas, a la biblioteca de Gironella.