Agents de la Policia de la Generalitat - cos de Mossos d´Esquadra de la comissaria de Berga i agents de la Divisió d´Investigació Criminal, adscrits a l´Àrea d´Investigació Criminal de la Regió Policial Central, van detenir el passat 21 de gener quatre homes, d´entre 31 i 36 anys, de nacionalitat georgiana i russa, veïns de Barcelona i l´Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autors d´un delicte de robatori amb força a interior de domicili.

Pels volts de les 10 del matí del mateix dia 21, una patrulla de mossos de paisà de la Unitat d´Investigació de Berga que feia tasques de prevenció de robatoris per Berga, va observar dos turismes amb quatre ocupants, els quals tenien una actitud sospitosa i semblava que vigilaven alguna cosa.

Poc després, dues de les persones van marxar per un carrer i les altres es van esperar per la zona. Passats uns minuts, els dos homes que havien marxat van aparèixer amb una maleta de viatge i la van carregar al portaequipatges d´un vehicle.

En observar aquests fets, els mossos van aturar les quatre persones i van escorcollar els dos vehicles. En un d´ells van localitzar una maleta i a l´interior d´aquesta una caixa forta, la qual presentava restes de fusta com si hagués estat arrencada d´algun lloc.

Seguidament, els agents van tenir coneixement que s´acabava de produir un robatori en un casa de Berga, d´on havien sostret la caixa forta i una maleta de viatge. Els mossos van detenir els quatre homes, com a presumptes autors del robatori.

Els detinguts, tots ells amb antecedents, van passar el dia 23 de gener a disposició judicial al jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Berga, el qual va decretar l´ingrés a presó de tots quatre.