EL PERFIL

«Com les persones, els gossos també van a la perruqueria»

Anna Bosch, posa en marxa una furgoneta adaptada que permet realitzar serveis d'higiene de mascotes a domicili

07.02.2016 | 17:20
Anna Bosch pentinant un gos a la seva furgoneta

És una apassionada dels animals. Anna Bosch, de Navarcles i resident a Berga, és perruquera canina i fa catorze anys que es dedica a rentar i pentinar animals de companyia, és a dir, a deixar-los nets i polits.

Té només 31 anys però de ben jove ja va entrar a formar part d´aquest món. Tot va començar amb l´assignatura d´estada a l´empresa, «quan anava a l´institut». I després d´uns mesos de fer aquestes pràctiques durant la seva etapa educativa, «vaig tenir sort i em van demanar si volia quedar-m´hi a treballar». Des de llavors ha estat treballant en un centre veterinari, i des de fa un mes ha decidit fer un pas més i posar el seu propi negoci sense deslligar-se d´aquest sector, però amb la particularitat que «no es tracta de cap centre veterinari ni de bellesa de mascotes convencional», assegura. Anna Bosch ha apostat per continuar treballant en el que més li agrada i per continuar oferint un servei als amos d´animals domèstics. En lloc de rebre´ls en un establiment, però, ella mateixa els va a buscar a casa i realitza els serveis a la furgoneta que s´ha fet adaptar especialment. En aquest vehicle és on Bosch renta, talla el pèl i pentina els animals. I és que la moda dels establiments sobre rodes, que sobretot ha tingut impacte en l´àmbit de l´alimentació, també ha arribat a altres sectors, i el de la perruqueria canina no n´és cap excepció i fora del Berguedà existeixen altres iniciatives similars a la seva. La impulsora del projecte explica que «cada vegada més, la gent té menys disponibilitat d´horaris i li costa molt conciliar la vida familiar i laboral amb la resta d´obligacions, com la d´ocupar-se de la higiene de la seva mascota». És per això que creu que aquest servei «permet que la gent pugui fer el seu dia a dia sense haver-se de desplaçar expressament a cap centre veterinari per fer la higiene dels seus animals, i es pot fer tot d´una manera més còmoda sense sortir de casa».

La furgoneta de Peluts Polits, que així és com s´anomena la nova línia de negoci, pot desplaçar-se a qualsevol indret. «Quedem a l´hora que millor vagi a l´usuari, recullo l´animal, faig el servei i el torno», explica. I és que Bosch assegura que «pràcticament tothom qui té un animal de companyia, principalment un gos i si és gran, l´ha de portar a rentar perquè normalment a casa ningú no ho fa». En aquest sentit, explica que «com les persones, els gossos també van a la perruqueria», i afegeix que «no només és rentar-lo, sinó que també se´ls ha de tallar les ungles, tallar el pèl, netejar les orelles...».

Bosch assegura que en el poc temps que fa que funciona aquesta iniciativa, ha trobat moltes persones que s´han sorprès «perquè no s´esperen que vagis a casa seva a buscar-los el gos per rentar-lo i els el tornis sense haver de fer res més». Afirma, però, que «les persones que ja coneixen el servei i que ja saben com treballo, en queden molt satisfetes, sobretot per la comoditat que suposa no haver-se de desplaçar».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema