La manca de finançament ha deixat en stand by l'execució de les obres previstes al Pla de Barris de la Pobla de Lillet. Del conjunt d'intervencions programades per un import global de 6,4 milions d'euros a finançar al 50% pel consistori i l'altra meitat per la Generalitat se n'han fet "petites coses", segons ha explicat l'alcalde, Vi-cenç Linares. Fonts de l'Agència Catalana de l'Habitatge (ACH) han concretat a Regió7 que fins ara s'ha executat l'11% de les actuacions projectades. El dirigent poblatà ha advertit que sense finançament serà molt difícil dur a terme les accions previstes per bé que el pla gaudeix d'una nova pròrroga que s'esgotarà el 31 de desembre de l'any 2018.

El consistori de la vall de Lillet va aconseguir que el seu "Projecte d'Intervenció Integral del barri de les Coromines" que havia redactat la Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats de la Diputació de Barcelona fos inclòs a la Llei de Barris en la convocatòria de l'any 2008. Tanmateix, el termini per escometre els treballs previstos va acabar el desembre del 2012 sense que s'hagués executat cap de les obres incloses. El juny de l'any 2013, el consistori va reformular aquesta intervenció per adaptar-la "a les necessitats i la situació econòmica" del moment.

El canvi de plantejament va suposar que una de les grans obres previstes en el pla inicial com la rehabilitació de l´antic cinema Llobregat per crear-hi un espai per usos cívics no es fes . En canvi, s´hi van incloure actuacions com l´adequació de l´antiga oficina de turisme com a equipament públic. Unes modificacions que amb tot no van canviar l´import global del projecte, que va continuar sent de 6,4 milions d´euros. I que anaven lligades a una pròrroga de dos anys concedida per part de la Generalitat per dur-les a terme. En aquest temps s´ha aconseguit «fer un aparcament al costat de les Coromines», ha indicat el batlle, l´11% del pla. Vicenç Linares ha admès que no han pogut fer «res de gran importància perquè no tenim finançament». Tot i això, el consistori ha rebut una altra pròrroga per tal d´escometre les actuacions previstes al pla. S´esgota el 2018.

Una de les obres més importants del Pla de Barris de la Pobla és la construcció d´un nou accés al barri de les Coromines. Linares ha dit que el consistori disposa des de la primavera passada d´un projecte executiu per fer aquesta actuaci, que té un pressupost d´1 milió d´euros segons l´alcalde. La intervenció permetria construir un pont que connectaria el barri amb la carretera B-402, la rotonda i el primer tram d´accés. El projecte preveu millores d´urbanització en els carrers com el clavegueram, enllumenat públic i la millora d'accessibilitattt als edificis.

Linares ha dit que l´execució del pla està supeditada a disposar del finançament tant per part del consistori com del Govern de la Generalitat, que hi ha d´aportar la meitat del cost.