Els Gegants de la Patum escalfen motors per celebrar, al llarg d'aquest 2016, dos aniversaris. La comparsa prepara activitats per commemorar els 150 anys dels Gegants Vells i els 125 dels Gegants Nous.

Tot i que en els propers mesos aniran avançant els detalls de les diverses propostes que els membres de la comparsa estan preparant, de moment ja s'ha fet públic que el proper 22 de maig, diumenge dels Quatre Fuets, les dues parelles de Gegants pujaran a peu fins al Santuari de Queralt. Tal com ja va passar el 1991 pel centenari de la parella dels Gegants Nous, s'espera que la pujada sigui multitudinària. Aquesta vegada, però, també s'hi afegiran la parella de Gegants Vells. Per al mateix dia, un cop s'hagi tornat a Berga, la comparsa està organitzant un dinar popular obert a tothom. El cap de colla dels Gegants, Daniel Massana, assenyala que ja fa mesos que s'està preparant la pujada, "sabem que és una cosa que fa molta il·lusió, perquè tant els que ho van viure com els que n'han sentit a parlar, són conscients de com va ser d'especial aquella pujada a Queralt el 1991", ha afirmat.

El 22 de maig es preveu la sortida a les 7 del matí, i es tallarà l'accés amb cotxe des de la Font Negra per facilitar el desenvolupament de l'activitat. A més, hi haurà autocars llançadora que pujaran i baixaran des de les 10 del matí. Per altra banda, un cop arribats al Santuari, la comissió de Queralt2016 oferirà, junt amb la comparsa, un esmorzar per a tothom.

Durant els propers mesos, i també durant els dies de la Patum d'enguany, tindran lloc altres celebracions. Una d'elles, serà una exposició de roba històrica de la comparsa. La resta s'aniran revelant, tot i que també es mantindrà l'efecte sorpresa. "La idea és combinar tradició i modernitat i aconseguir que l'esperit dels Gegants envaeixi tota la plaça", ha dit Massana. També es venen samarretes commemoratives per recaptar fons per la celebració.