La Generalitat deu 336.637 euros a l´Ajuntament de Borredà

L'alcalde Joan Roma demanarà al Govern que fixi data per pagar aquest deute acumulat dels anys 2013, 2014 i 2015

07.02.2016 | 17:20

L'alcalde de Borredà Joan Roma ha fet públic que la Generalitat deu a l'Ajuntament de Borredà 336.637,48 euros «o el que és igual, més del 50% del pressupost per aquest any 2016» que és de 660.401,92 euros. Roma ha anunicat que «dirigiré una petició oficial i urgent al Vice president de la Generalitat , responsable de la cartera d’Economia [Oriol Junqueras] perquè fixi data per procedir al pagament dels deutes pendents de liquidar amb l’ajuntament de Borredà. Un petit municipi no pot tenir més del 50% del seu pressupost , a l’albir d’una altra administració pel simple fet de que no compleix amb la llei vigent. Cada nivell de l’administració ha de donar compliment a les normatives vigents, i si ho fem, els ajuntaments, amb més raó ho ha de fer la Generalitat»

En un comunicat l'alcalde borredanès ha dit que aquest fet «és una mostra clara de la situació de bancarrota total que té la Generalitat i la impossibilitat de complir qualsevol compromís a nivell econòmic – financer. També indica un immens deute de la Generalitat amb el conjunt dels ajuntaments catalans, import que depassa els 1.000 milions d’euros i suposa haver de fer de banquers de la Generalitat per culpa de la mala gestió d’aquests darrers anys, més ocupada en batalles externes que no pas en resoldre els problemes interns».

El deute que té la Generalitat amb l'Ajuntament de Borredà, denuncia el seu batlle, ha obligat al consistori «a contractar una pòlissa de crèdit per poder fer front als compromisos de pagament mensuals, i complir les obligacions que la mateixa Generalitat i el Govern central imposa de pagar a 30 dies. Es el contrast entre la teoria i la realitat, en que qui hauria de donar exemple, és el primer que incompleix les seves obligacions». El batlle ha especificat  que «Borredà, té 15 drets de cobrament reconeguts que van de l’any 2013, al 2014 i 2015. Es a dir, la Generalitat incompleix les normes de pagament vigents, ja no per uns dies de retard sinó per anys de retard. I no té dates previstes de pagament en cap dels 15 casos. La famosa llei de transparència sembla no anar amb ella, puix que en cap moment detalla les previsions per efectuar els pagaments».
En el mateix comunicat, Joan Roma diu que «contrasta també amb els compromisos signats entre la candidatura de Junts x Sí i la CUP, en els quals hi figura un suposat pla de xoc de 227 milions d’euros. Es impensable per impossible donar compliment a cap clàusula de noves inversions quan la Generalitat té la obligació de, en primer lloc, liquidar deutes abans d’emprendre noves despeses».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Presentació de l'activitat
La Torre de l´Amo de Viladomiu Nou pren vida per Tots Sants amb un circuït terrorífic

La Torre de l´Amo de Viladomiu Nou pren vida per Tots Sants amb un circuït terrorífic

El renovat Grup de Joves de Gironella impulsa l'activitat a l'equipament patrimonial per a tots...

Crema l´interior d´una casa a Cal Bassacs

Crema l´interior d´una casa a Cal Bassacs

Els bombers han extingit l'incendi produït aquest matí a la planta baixa sense cap ferit

Guies de natura salvatge de tot el món es formen en rastreig i rescats al Berguedà

Guies de natura salvatge de tot el món es formen en rastreig i rescats al Berguedà

Una trentena de professionals comparteixen experiències per ampliar els seus coneixements

Guardiola de Berguedà acull el congrés de guies de natura salvatge d´arreu

Entre els instructors de la jornada hi ha reconeguts aventurers

Una trentena de famílies amb infants reben targetes per comprar aliments

Una trentena de famílies amb infants reben targetes per comprar aliments

Creu Roja Berguedà promou el programa que atorga als beneficiaris la capacitat de decidir

Guies de natura salvatge d´arreu del món comparteixen coneixements a Guardiola

Guies de natura salvatge d´arreu del món comparteixen coneixements a Guardiola

Una trentena de professionals participen a tallers de rastreig d'animals, supervivència o primers...

Enllaços recomanats: Premis cinema