L'antic cinema Catalunya esdevé la seu social i el local d'assaig dels castellers

L'edifici romania tancat des del maig del 2013 i ara s'ha de netejar i condicionar per al nou ús

03.02.2016 | 00:00
Castellers a l´exterior de la part del darrere de l´edifici del Catalunya

El local del cinema Catalunya que romania tancat des del maig del 2013 serà la nova seu social i local d'assaig dels Castellers de Berga. Aquest immoble tindrà així una nova utilitat i l'entitat, per la seva banda gaudirà d'un edifici al rovell de l'ou de la capital que ajudarà a "dinamitzar" el barri vell en paraules de la regidora Mònica Garcia. Mentre no es conclouen les tasques de condicionament d'aquest espai l'entitat farà els seus assajos a la sala polivalent del Casino cedida pel consistori berguedà.
Núria Rigola, la presidenta dels Castellers, ha explicat a aquest diari que "hem arribat a un bon acord" de lloguer amb el propietari de l'edifici "a llarg termini" tot i que ha declinat especificar-ne les xifres i detalls. Rigola ha destacat que aquest edifici "ens va molt bé perquè és un local gran i té alçada" a més d'estar ben situat al carrer Major (carrer Ciutat), al centre de Berga. Rigola creu que la presència dels castellers pot ajudar "a revitalitzar el carre Major" i que l'entitat també se'n veurà beneficiada ja que els dóna estabilitat.
Els castellers de Berga ocupen des de l'estiu la planta baixa de l'edifici de Cal Cuberas com a espai de trobada però ja van anunciar que estaven buscant un nou local. Després de treballar en diverses opcions, han decidit instal·lar-se a l'antic cinema de Berga, situat al carrer Major. Els seus membres estant ultimant els darrers preparatius per iniciar-hi els assajos. Rigola ha especificat que han començat les tasques de neteja, sobretot. Les butaques de l'antiga sala de cinem ja no hi eren "la sala estava buida" però els caldrà fer molta neteja i endreça

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema