Marie Kapretz, nova delegada del Govern de la Generalitat a Alemanya

La berguedana d'adopció s'incorpora de forma immediata a les seves noves responsabilitats a l'administració catalana

07.02.2016 | 17:20
Marie Kapretz amb el conseller Raul Romeva
Marie Kapretz amb el conseller Raul Romeva

EL PERFIL

  • Nascuda a Berlin el 1975, Marie Kapretz és graduada en Disseny per l´Escola La Massana de Barcelona. Ha cursat també estudis de Formació Professional en llenguatge visual i gràfic, processos creatius, treball autònom i en equip i treball multidisciplinari. Ha dut a terme formació en Planificació i realització de projectes d´emprenedoria social, en Lideratge estratègic en Organitzacions, Desenvolupament Democràtic i Geopolítica i Governança Global. Parla alemany, anglès, català, castellà i grec. S´ha implicat en diferents projectes d´emprenedoria social a Catalunya i en l´àmbit internacional, a banda de la seva feina com a dissenyadora gràfica. Ha col·laborat amb diferents publicacions. És vocal del Consell Català del Moviment Europeu, membre d´Òmnium Cultural i de l´Assemblea Nacional Catalana, entitats on ha dut a terme nombroses ponències sobre Catalunya i Alemanya. És membre del Club Pirineu Global pel foment d´exportació i de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Marie Kapretz (Berlín, 1975) és la nova delegada del Govern català a Alemanya. Kapretz que fins a final de l'any passat era regidora del grup de l'oposició del CLAM-AM (marca blanca d'ERC)  a Cercs, el poble en el que resideix, treballarà per enfortir les relacions bilaterals i explicar el moment que viu Catalunya a totes les autoritats, entitats i agents internacionals presents al país. Kapretz s´incorpora a la comitiva catalana encapçalada per la consellera Meritxell Serret que coordina la participació d´empreses catalanes a la fira Fruit Logística de Berlin.

Marie Kapretz ha pres possessió aquest dimecres i s´incorpora de forma immediata en les seves noves tasques. El conseller Raül Romeva ha mantingut una primera trobada amb la nova delegada per analitzar les principals prioritats d´acció i li ha desitjat sort i encerts en aquesta nova responsabilitat.

L'objectiu de la delegada del Govern a Alemanya és enfortir  les relacions bilaterals amb les autoritats  teutones en els àmbits clau d´interès per a la Generalitat, garantir la plena coordinació de les accions del Govern al país i explicar el moment que viu Catalunya a totes les autoritats, entitats i agents internacionals presents a Alemanya. Entre d´altres, també treballarà per la difusió i el foment de la llengua, la història i la cultura catalana, així com per a què la Delegació consolidi el seu paper de punt de trobada de tots els catalanòfils que viuen a Alemanya.

La nova delegada és graduada en Disseny i compta amb una àmplia formació en planificació i realització de projectes d´emprenedoria social, en lideratge estratègic i geopolítica i governança. Entre d´altres, els darrers anys s´ha implicat en diferents projectes d´emprenedoria social a Catalunya i en l´àmbit internacional, i ha dut a terme diferents anàlisis i ponències sobre els vincles entre Catalunya i Alemanya.

La primera missió de Kapretz serà acompanyar demà una comitiva encapçalada per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, i diferents representants de l´empresa pública Promotora d´exportacions Agroalimentàries (PRODECA), que es troben a Berlin per coordinar la participació d´empreses catalanes del sector de la fruita en l´edició de la fira Fruit Logística, el certamen més rellevant d´Europa dedicat a la fruita i les hortalisses, que té lloc a la capital alemanya del 3 al 5 de febrer.

Xarxa de delegacions a l´Exterior

En total, hi ha set delegacions a l´exterior en funcionament:

* Delegació del Govern al Regne Unit i Irlanda
* Delegació del Govern a França i Suïssa
* Delegació del Govern a Alemanya
* Delegació del Govern a Àustria
* Delegació del govern a Itàlia
* Delegació del Govern als Estats Units, Canadà i Mèxic
* Delegació del Govern davant la UE

Els objectius de les delegacions a l´exterior són enfortir i ampliar les estructures governamentals de l´acció exterior de Catalunya per defensar i promoure els interessos del país a l´exterior, així com bastir i reforçar les relacions bilaterals de Catalunya i les aliances amb altres actors, xarxes i organismes internacionals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

El Berguedà, fart dels boletaires incívics

El Berguedà, fart dels boletaires incívics

Veïns i alcaldes reclamen mesures per tal de combatre les males accions d'algunes de les persones...

L´Hospital Comarcal Sant Bernabé, entre els millors d´Espanya segons els premis Top 20

El centre hospitalari del Berguedà ha estat premiat en les categories de gestió global i àrea de...

El Berguedà presenta la primera associació de protecció civil comarcal de Catalunya

El Berguedà presenta la primera associació de protecció civil comarcal de Catalunya

El Govern diu que és un model a exportar en comarques poc poblades

La Catalunya central fomenta l´economia verda a les empreses

La Catalunya central fomenta l´economia verda a les empreses

La consellera Meritxell Serret clou la Green Week a Berga

L´alcaldessa de Berga denuncia a Twitter els insults d´un anònim

L´alcaldessa de Berga denuncia a Twitter els insults d´un anònim

Venturós ha assenyalat a Regió7 que no té previst denunciar el cas a la policia

Enllaços recomanats: Premis cinema